Svetniški klub NSi Ljubljana tik pred oddajo kandidatov za najvišja odlikovanja MOL

četrtek, 25.2.2021

Na predlog Komisije za priznanja Mestne občine Ljubljana se vsako leto podeljujejo priznanja in nagrade posameznikom za dosežke na različnih področjih življenja. Najvišje priznanje MOL je naziv častna meščanka in častni meščan. Poleg tega podeljujejo tudi nagrade in plakete glavnega mesta Ljubljana.

Ob 9. maju, prazniku Ljubljane, bodo tudi letos podelili najvišja priznanja mesta. Predloge za prejemnike priznanj zbirajo do 1. marca, za naziva častni meščan in meščanka pa do 31. marca 2021.

V Svetniškem klubu NSi Ljubljana so zapisali, da so tudi letos pripravili odlične kandidate, ki so s svojim dosedanjim delom bistveno pripomogli k povečanju ugleda mesta Ljubljane. Imen kandidatov v svetniškem klubu ne želijo razkriti. Kljub temu smo izvedeli, da bodo za nagrado glavnega mesta predlagali prostovoljno mladinsko organizacijo, ki ima pomembno vlogo pri vzgoji in izobraževanju otrok in mladih v slovenski družbi.  Za plaketo glavnega mesta bo predlagana javna dolgoletna organizacija, katere namen je celovita psihosocialna obravnava posameznikov in skupin, ki so se znašli v stiskah.

V NSi Ljubljana so nam zagotovili, da bodo predlagali tudi kandidata za častnega meščana, ki ga odlikujejo vizionarstvo, odličnost in dobrobit. »Je oseba sodelovanja in dialoga, ki ima izražen čut za blaginjo v Mestni občini Ljubljana,« so še zapisali v Svetniškem klubu NSI Ljubljana.