Marčevska seja Mestnega sveta MOL moinila brez navzočnosti javnosti in z županovimi žalitvami

četrtek, 1.4.2021

Marčevska seje Mestnega sveta MOL je zaradi zajezitve širjenja epidemije potekala brez navzočnosti javnosti.

Jožef Horvat, mestni svetnik NSi Ljubljana, je županu zastavil ustno svetniško vprašanje glede nelegalnih odlaganj gradbenih in kosovnih odpadkov na zemljiščih občine, kakor tudi odlaganju odpadkov iz projektov, ki jih izvajajo izvajalci projektov MOL. Horvata je zanimalo, kako se občina odziva na težave in kdo bo prevzel odgovornost.

Na ustno svetniško vprašanje je odgovoril David Polutnik, vodja Oddelka za gospodarske dejavnosti in promet, ki je zagotovil, da bo moral gradbenik, ki je nelegalno odlagal kosovne in druge gradbene odpadke, presejati zemljino ter na lastne stroške odpeljal kosovne in gradbene odpadke. Odgovor je dopolnil tudi župan, ki je Horvatu izrekel nekaj opazk na njegov račun.

Za komentar smo prosili Horvata, ki nam je pojasnil, da je na ustno svetniško vprašanje korektno odgovoril David Polutnik, nato pa je župan k temu pristavil še nekaj svojih pikrih. »V svojem značilnem tonu je izrekel veliko žalitev in neresnic na moj račun. Od omalovaževanja moje skrbi za okolje, udeležbe na čistilnih akcijah ipd. Njegov odgovor pove največ o njem samem. Poln sebe in aroganten do drugih,« je zaključil Horvat.

Ljubljanski mestni svet je v nadaljevanju seje odločal o podaljšanju zaračunavanja parkirnine na območjih s parkomati zunaj mestnega središča ter plačljivih parkiriščih v okolic Žal in pokopališča Polje.

V coni 2 in coni 3 je parkiranje trenutno plačljivo od ponedeljka do petka od 7. do 17. ure. Ljubljanski mestni svetniki so potrdili, da bo sedaj parkiranje plačljivo od 7. do 19. ure, kot to med tednom velja že na območju ožjega mestnega središča. Višina parkirnine se ne spreminja (0,60 evra za uro parkiranja na coni 2 in 0,40 evra za uro parkiranja za cono 3).

Jožef Horvat je županu podal pobudo, naj omogoči ponovno brezplačno parkiranje ob praznikih, če praznik pride na dan, ki ni nedelja.

Svetniški klub NSi Ljubljana je podprl predlog občine, da se osemnajstim ravnateljem vrtcev izplača delovna uspešnost za leto 2020.

Mestni svetniki so potrdili dolgoročne strateške načrte razvoja javnega zavoda javnega zavoda Center urbane kulture Kino Šiška, javnega zavoda Muzej in galerije mesta Ljubljane in javnega zavoda Festival Ljubljana.

Mojco Sojar, vodjo Svetniškega kluba NSi Ljubljana, je zanimalo, zakaj se je v preteklem letu kljub možnosti čakanja na delo zaradi vladnih ukrepov masa plač v javnem zavodu Festival Ljubljana povečala. Prejela je odgovor, da so projekti morali potekati nemoteno, zato svojih zaposlenih niso pošiljali na začasno čakanje na delo.

Ob koncu seje je Mestni svet MOL podal soglasje k predlogu kupoprodajne pogodbe za nezazidano stavbno zemljišče, katere vrednost je ocenjena na več kot devet milijonov evrov.

Normal 0 21 false false false SL X-NONE X-NONE