Zdravstveni dom v Jaršah bodo povečali

četrtek, 17.6.2021

Mirjana Petković, nekdanja četrtna svetnica v Četrtni skupnosti Jarše, si je kot četrtna svetnica NSi Jarše zelo prizadevala za izgradnjo novega zdravstvenega doma na območju Jarš. Mestna občina Ljubljana je pobudi prisluhnila.

Občina želi poleg zdravstvenega doma na tem območju zagotoviti še prostore za lekarno, za potrebe četrtne skupnosti Jarše, prostore za novo enoto Družinskega centra Mala ulica in mladinski center, načrtuje stavbo z bruto tlorisno površino 4500 kvadratnih metrov, zato je tem potrebam ustrezno predlagala spremembo prostorskega načrta. Če bo sprememba dokončno potrjena: bo tu dovoljena še gradnja garaže za potrebe objekta ter otroških in drugih igrišč s površino do največ 2000 kvadratnih metrov.

Gradnja večjega objekta je pogojena tudi s spremembo uredbe o vodovarstvenem območju vodonosnika Ljubljanskega polja, ki jo pripravljajo na ministrstvu za okolje in prostor. Toda spremembi prostorskega načrta in uredbe nista edini oviri na poti tega projekta, saj mora občina zemljiškoknjižno urediti lastništvo parcele, na kateri sta obstoječi montažni objekt, ki ga bi porušila, in okoliška zelenica. Trenutno je v zemljiški knjigi kot lastnica še vedno navedena družba Gradis skupina g, ki je v stečaju. Zaradi nje je na parceli vpisanih več hipotek, med drugim ena v višini treh milijonov evrov. Občina je sicer že leta 2012 sprožila tožbo za ureditev lastništva in izbris hipoteke, a sodni mlini za zdaj še niso opravili svojega dela.


Vir: Dnevnik