Utrinki iz seje Četrtnega odbora NSi Bežigrad

četrtek, 7.10.2021

V sredo, 6. 10. 2021, je potekala seja četrtnega odbora NSi Bežigrad, na katerem je bilo prisotnih sedem članov.

Karolina Korenčan, predsednica četrtnega odbora NSi Bežigrad in četrtna svetnica NSi v Četrtni skupnosti Bežigrad, je uvodoma predstavila delovanje v Četrtni skupnosti Bežigrad.

Prisotne člane je s svojo prisotnostjo počastil Lojze Peterle, nekdanji evropski poslanec in član NSi Bežigrad. Orisal je stanje duha v naši državi. Najprej je pohvalil delo Četrtne skupnosti  Bežigrad, da so uspeli urediti tekoče stopnice v podhodu Plave lagune. Opozoril je, da bi bilo treba spremeniti prehod čez Linhartovo cesto na način, da bi bil omogočen prehod tudi pešcem. Povedal je, kako se je Evropa od takrat, ko se je Slovenija osamosvojila, do sedaj, spremenila.  Za ozaveščanje Slovenk in Slovencev, bo Lojze Peterle, ponovno začel organizirati evropske večere po različnih krajih v Sloveniji.

Mojca Kucler Dolinar, predsednica mestnega odbora NSi Ljubljana,  je poudarila, da obstaja preozka povezava med Mestnim odborom NSi Ljubljana in med ministrstvi, ki jih vodi NSi.  Dejstvo, da je  Ministrstvo za infrastrukturo plačalo Ljubljanskemu potniškemu prometu (LPP) 14 milijonov EUR za uresničevanje brezplačnega prevoza upokojencev v Ljubljani. Medijsko bi morali bolje izkoristiti ta dogodek in poudariti, da je bila to pobuda NSi Ljubljana.  »Koliko ljubljanskih upokojencev bo razumelo povezavo z brezplačnim prevozom in NSI in bo zaradi tega dalo glas naslednje leto NSi,« se je upravičeno vprašala Kucler Dolinarjeva.

Med udeleženci se je utrdilo prepričanje, naj se vodstvo  NSi povezuje z bivšimi  ministri iz vrst desne vlade. Če ne bo medsebojnega povezovanja med starejšo generacijo, ki je soustvarjala politiko v Sloveniji in tudi bila na oblasti v tistih redkih desnih vladah, potem bo sedanja stranka NSi morala še kdaj ponavljati kako lekcijo, ki jo je t.i. »stara garda« že osvojila.  Med takšnim tekom po kazenskem krogu, pa gre konkurenca, beri druge stranke naprej.

Prav v Ljubljani se v tem obdobju zelo veliko gradi. Čutiti je, da obstaja med županom in predsednikom Vlade Republike Slovenije neke vrste pakt o nenapadanju. Dobro bi bilo, če bi to vzdušje na Ministrstvu za infrastrukturo dobro  izkoristili v prid stranke NSi, hkrati pa to pomeni v prid mestnih svetnikov NSi Ljubljana in drugih članov ljubljanskega mestnega odbora. 

Člani odbora so se poslovili s pozdravom, da se vidijo na zboru članstva Mestnega odbora NSi Ljubljana, ki bo naslednjo sredo, 13. 10. 2021, ob 18 uri, na Dimičevi ulici 13, v prostorih Gospodarske zbornice Slovenija.