NSI in SDS: Mojca Kucler Dolinar želi Ljubljani dati novo vsebino

torek, 28.2.2012

Mojca Kucler Dolinar je na današnji novinarski konferenci predstavila svojo kandidaturo za županjo Ljubljane. Uvodoma je poudarila, da Ljubljana potrebuje novo vodstvo, svežino, gospodarnost in odgovornost. Na novinarski konferenci so podporo njeni kandidaturi izrazili predstavniki Nove Slovenije in Slovenske demokratske stranke: predstavnik Mestnega odbora NSi Anton Kranjc, predsednik Mestnega odbora SDS Dragutin Mate, minister za izobraževanje, šolstvo, kulturo in šport dr. Žiga Turk, minister za obrambo Aleš Hojs in direktor Urada Vlade RS za komuniciranje mag. Anže Logar.

Kot je uvodoma povedala, si je vse od začetka identificiranja kandidatov prizadevala, da bi se pomladne stranke dogovorile o skupni kandidaturi. Tako pobuda kot podpora sta nato prišli tudi iz vrst Slovenske demokratske stranke. Kandidatura je predvsem rezultat njene osebne odločitve. Kandidatura je zanjo poseben izziv – župansko funkcijo pozna, saj jo je pobliže spremljala kot mestna svetnica in kot taki so ji dobro poznane tudi ljubljanske pereče teme. Nenazadnje je tudi prebivalka stare Ljubljane, ki je v minulih letih sicer postala lepo mestno jedro, a videz ni vse. Za njim se skriva mnogo težav, s katerimi se meščani vsakodnevno soočajo. .

Zdraviti pa bo treba še vrsto namerno prizadejanih poškodb ljubljanskega organizma, ki se jih je v preteklosti prikrivalo z mnogimi »lepotnimi operacijami«. Ker nočemo na prihodnjih rednih županskih volitvah iskati stečajnega upravitelja Ljubljane, moramo na tokratnih izvoliti dobrega gospodarja – takega, ki bo denar namenjal v dobro vseh Ljubljančanov, ki bo vestno ravnal z mestnimi zemljišči, skrbno varoval ugled javnih podjetij, transparentno izvajal javne razpise, odgovorno izbiral izvajalce in poskrbel, da bo vsak podizvajalec pošteno plačan. Za navedenim stojita Nova Slovenija in Slovenska demokratska stranka, kar sta že do zdaj dokazovali z delovanjem v mestnem svetu.

Najavo kandidature za županjo Ljubljane je Mojca Kucler Dolinar zaključila z željo dozdajšnjemu dogajanju v Ljubljani pokazati alternativo, ki je dobra, učinkovita in v središče postavlja prebivalca prestolnice.

Predsednik mestnega odbora SDS Dragutin Mate je Dolinarjevo podprl kot odlično kandidatko, ki Ljubljano zelo dobro pozna, ima veliko izkušenj, kar je garancija, da bo dober gospodar v Ljubljani in da bo uvedla potrebne spremembe za boljše življenje Ljubljančanov. Poudaril je sodelovanje obeh strank pri pripravi programa.

Predstavnik mestnega odbora NSi Anton Kranjc je poudaril, da je Kucler Dolinarjeva ta trenutek najboljša izbira, ker ima izkušnje, zna voditi, zna komunicirati. Je oseba, ki jih je v današnjem času čedalje manj - točno ve, kaj je prav in kaj narobe zavzema se za poštenost in odkritost.

Mestni svetnik Anže Logar (SDS) je poudaril, da je bila Kucler Dolinarjeva vedno aktivna mestna svetnica – tudi kot podpredsednica Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki jo zdaj vodi, podpira živahno razpravo z vidika morale in etike v dobrobit Ljubljane ter si želi, da bi na tak način razpravljali tudi v Mestnem svetu. Po njegovih besedah se kandidatka zavzema za moč argumenta in ne za argument moči.

Minister za obrambo Aleš Hojs (NSi) je vesel skupne podpore NSi in SDS. V kandidatki vidi možnost za spremembe na bolje in uresničitev temeljnega programa Nove Slovenije: Beseda velja.

Minister dr. Žiga Turk (SDS) je poudaril, da si Ljubljana zasluži dobro županjo, ki je poštena, sposobna in zagnana kot je Kucler Dolinarjeva. Pod njenim vodstvom lahko mesto nadaljuje s tem, kar je bilo v preteklosti dobrega, in prekine s slabimi praksami zadnjih mandatov.