Kandidatka Mojca Kucler Dolinar v Sostrem

sobota, 3.3.2012

Kandidatka Nove Slovenije za ljubljansko županjo Mojca Kucler Dolinar se je v soboto zvečer mudila v Sostrem.

Najprej si je ogledala gledališko predstavo Lažnivi zdravnik, s čimer je podprla hvalevredna prizadevanja za čim višjo kulturo ljudskih gledališč.

Ob srečanju z lokalnima odboroma Nove Slovenije in Slovenske demokratske stranke ter z meščani se je seznanila s težavami, ki pestijo to mestno četrt. Kot posebej pereč problem so izpostavili nezgrajeno kanalizacijsko omrežje in neprimerno urejeno upravljanje z vodovodnim omrežjem. Velik problem je tudi kamnolom, zaradi katerega je zelo povečan tovorni promet na cestah, ki za tak tranzit niso primerne. Urediti bo treba tudi pločnike. Meščani so opozorili tudi na sramoto, da je bil občinski prostorski načrt najprej z njimi usklajen, potem pa ga je mestna oblast tik pred sprejemom samovoljno spremenila. Kot posebej tragičen dokaz za slabe razmere in mačehovski odnos mestnih oblasti so navedli tudi izseljevanje someščanov.

Mojca Kucler Dolinar je obljubila, da se bo kot županja nemudoma posvetila rešitvi vseh teh problemov. Stanje, kakršno je, nujno zahteva ugodnejši politični zemljevid, da mestne četrti ne bodo več tako zapostavljeni, je zaključila.