Kucler Dolinarjeva: Smo alternativa, ki v središče postavlja prebivalca Ljubljane

petek, 23.3.2012

Na volilni prireditvi ob zaključku kampanje za nadomestne županske volitve v Ljubljanista v polni dvorani Slovenske filharmonije podporo Mojci Kucler Dolinar, kandidatki NSi s podporo SDS, izrazila tako predsednik SDS in premier Janez Janša kot tudi predsednica NSi in ministrica Ljudmila Novak.

Slednja je izpostavila primer zglednega sodelovanja med Slovensko demokratsko stranko in Novo Slovenijo, ki smo ji bili priča v letošnji kampanji, desnosredinska opcija se je po njenih besedah okrepila in postala resna konkurentka tudi v Ljubljani.

Predsednik SDS in premier Janez Janša je kandidatki za županjo čestital za pogum pri njeni odločitvi za kandidaturo, saj so razmere težke in resne. Kot je dejal, je bleščeča površina eno, drugo je cena le-te, zato kandidatura Kucler Dolinarjeve za županjo Ljubljane ni tekma za bleščeč položaj, ampak trdo delo. Na dobri poti smo, da se tudi v Ljubljano vrne politična pomlad, je poudaril predsednik SDS Janez Janša.

Tudi kandidatka za županjo Kucler Dolinarjeva je v svojem osredotočila na pomen skupnega sodelovanja pomladnih strank. V prizadevanjih za meščanom prijazno Ljubljano je po njenih besedah ključnega pomena, da združimo moči. Če bomo tudi v prihodnje sodelovali tako enotno in uspešno, kot smo v tej kampanji, tudi zastavljeni cilj – županovati Ljubljani - gotovo ne bo izostal.

»S to kandidaturo želimo dozdajšnjemu dogajanju v Ljubljani pokazati alternativo, ki je dobra, učinkovita in v središče postavlja prebivalca prestolnice«, je dejala. Kot je povedala kandidatka za županjo, mesto potrebuje osebo, ki za dosego ciljev ne vidi le sebe, ampak tudi ljudi. Prepričana je, da v Ljubljani potrebujemo nov zagon, zato je pozvala k oblikovanju programske koalicije za trajnostni razvoj v Mestni občini Ljubljana, v okviru katere bi razvijali trajnostno prometno, komunalno in energetsko politiko.

Mojca Kucler Dolinar si želi, da bi v nedeljo, na materinski dan, zmagala zdrava pamet. Glas proti Družinskemu zakoniku jeglas zaohranitev tradicionalne družine – očeta, matere in otrok, glas zanjo pa glas za poštenje, transparentnost in prijaznost do meščanov.
 
 
Posnetke govorov si lahko ogledate na spodnjih povezavah: