Izjava za javnost Ženske zveze NSi: Stop e-opijanju

četrtek, 20.2.2014

Mojca Kucler Dolinar: "STOP E-OPIJANJU"

V Ženski zvezi NSi smo zaskrbljene nad nevarno pivsko igro, ki poteka po internetu in vabi udeležence, da na dušek spijejo pol litra piva, nato pa k posnemanju pozovejo še prijatelje.

Mojca Kucler Dolinar, predsednica Ženske zveze NSi: »V Ženski zvezi NSi pogrešamo glas predstavnikov pristojnih za šolstvo in zdravje, ki bi se odzval na nevarna početja tako imenovane »pivske nominacije«. Nespodobno in zdravju škodljivo je promoviranje pitje alkohola med mladostniki in mladimi. Slišati bi se moral jasen glas, da je takšno početje nesmiselno, neodgovorno in žal v nekaterih primerih tudi smrtno nevarno.  V tem trenutku od državnih organov slišimo le smrtno tišino!«

V Ženski zvezi NSi obsojamo nevarno in nekultivirano pitje alkohola, ki ga promovirajo s pomočjo »pivske igre«. Od pristojnih organov pričakujemo, da bodo na Facebooku in drugih družbenih omrežjih izbrisali neprimerne vsebine popivanj in s tem vsaj deloma pripomogli k zaustavitvi  te nevarne »pivske igre«. V Ženski zvezi NSi želimo s tem apelom pomagati staršem, ki želijo svojim otrokom zagotoviti kvalitetno preživljanje njihovega prostega časa v družbi svojih sovrstnikov brez alkohola, tudi v času letošnjih zimskih počitnic.