Odgovori za Reporter

ponedeljek, 10.11.2014

Spoštovani gospod Igor Kršinar!

Hvala z vaša vprašanja, na katera pa, v primeru, če ne bi bile besede Mateja Tonina take, kot so bile, ne bi odgovarjala. Žalostno je, da Tonin, ki kot sam pravi, nasprotuje načelu »če nisi z nami si proti nam«, s svojimi izjavami to načelo osebno udejanja znotraj Nove Slovenije.Če je Hojsova linija blizu SDS, bi bila potem po isti logiki Toninova linija blizu Kučanu.

Zame je sodelovanje posameznikov in strank s podobno ideološko osnovo nekaj povsem normalnega. Ne vem zakaj torej ne bi sodelovali tako s SDS kot SLS. In res ne razumem tistega o osvobajanju. Ali to pomeni, da bomo delali vse ravno obratno od SDS? Če je to merilo, potem to vodi v nasprotno smer, v odnos odvisnosti in v popolno izgubo identitete stranke. Glede skupnih listpa ob volilnem sistemu, ki ga imamo,menim, da te ne prinašajo boljšega rezultata. Tudi gledano v smislu pomladnega bloka, ne.

Drža, ki jo je pokazal Hojs, kot minister za obrambo ali kot podpredsednik NSi, je za mnoge naše člane zagotovilo, da se bodo tudi v prihodnje videli v naši stranki, ne pa da se bodo spraševali »ali je to res še moja stranka!?« In to držo, vključno s Hojsovo kandidaturovsekakor podpiram. Ker vem, da je pri njem to stvar iskrene skrbi na našo državo, ne pa goli PR.

Sama bom ponovno kandidirala za članico izvršilnega odbora, na pobudo vseh katerih mnenja sem doslej zastopala. To kar predstavlja Nova Slovenija preko svojega temeljnega programa, našega prvega predsednika dr. Bajuka in drugih naših članov veliko pomeni.

Glede odbora za pravosodje se mi je zdelo prav, da mesto prepustim tistemu, kjer bo zaupanje na relaciji vodja poslanske skupine – predsednik odbora, obojestransko.

Drži, da smo ob volitvah v državni zbor pričakovali boljši rezultat. Del vodstva ga je zelo samozavestno napovedoval, tudi v internih srečanjih.Sama pa imam izkušnjo, da je bilo potrebno vložiti ogromno truda, da smo ljudi prepričali, da grejo na volišče in podprejo NSi. V okrajih, kjer je bila NSi tradicionalno močna se namreč še niso zacelile rane po glasovanju glede Kučanove pokojnine, zapiranja arhivov in drugih spornih stališč.

Lepo vas pozdravljam.

Mojca Kucler Dolinar