Seja četrtnega odbora NSi Bežigrad

sreda, 27.1.2016

V sredo, 27. 1. 2016, je potekala seja članov četrtnega odbora NSi Bežigrad, ki sta se ga udeležila tudi Mojca Kucler Dolinar, predsednica Mestnega odbora in vodja Svetniškega kluba NSi Ljubljana, ter Jožef Horvat, podpredsednik Mestnega odbora NSi Ljubljana.

Lidija Drobnič, predsednica četrtnega odbora NSi Bežigrad, je na začetku seje pozdravila vse navzoče.

Mojca Kucler Dolinar je predstavila delovanje Mestnega odbora NSi Ljubljana. Povzela je dogodke na Zboru članov NSi Ljubljana, ki je potekal 17. 12. 2015, v City hotelu. Spregovorila je o aktivnostih Mestnega odbora, ki se je med drugim zavzel za ohranitev pravne subjektivitete četrtnih skupnosti. Kucler Dolinarjeva je še dodala: »S skupno akcijo, kjer so sodelovali vsi četrtni svetniki NSi Ljubljana, nam je uspelo ohraniti omenjeno pravico. Ob tem gre tudi zahvala obema svetnikoma NSi Bežigrad, ki se trudita, da bi bilo življenje v vaši četrti bolj kakovostno. Zavedamo se, da je v vaši četrti še veliko odprtih vprašanj, na katera bomo danes poskušali poiskali ustrezne odgovore.«

Jožef Horvat, novoizvoljeni podpredsednik Mestnega odbora NSi Ljubljana, je predstavil dobre prakse sodelovanja z novinarji ter sodelovanja z člani in simpatizerji. Naglasil je, da moramo najti ustrezne pristope pri pridobivanju novih članov, kjer pa mora sodelovati tudi vodstvo stranke, da se bodo člani počutili slišane. Opozoril je, da je v Ljubljani potrebno izboljšati kakovost zraka, saj je ta zelo onesnažen s prašnimi delci. Po njegovih besedah MOL ne najde ustreznih rešitev za  izboljšanje zraka.

Mojca Kucler Dolinar je predstavila ključne projekte MOL, ki se bodo izvajali v letu 2016. Poudarila je, da je projekt RCERO, ljubljanski Regijski center za ravnanje z odpadki, predimenzioniran in predrag, kar  se bo kmalu poznalo na  naših položnicah.

Karolina Korenčan in Vilijem Sindičič sta predstavila delo v Četrtni skupnosti Bežigrad. Povedala sta, da sta v Svetu Četrtne skupnosti Bežigrad zelo aktivna. Karolina Korenčan je postala glavna urednica časopisa »Naš Bežigrad«, ki ga krajani na svoje domove prejmejo dvakrat letno. Svetnika sta predstavila tudi problematiko reševanja Plečnikovega stadiona in Plave lagune. Veseli ju, da je četrtna skupnost uspešno posredovala pri pobudi za rušitev objekta nasproti Lidla, kjer so se več let zbirali brezdomci. Navzoče člane sta seznanila s postavitvijo radarjev na več lokacijah v četrti. Naslednje srečanje članov bo predvidoma v pomladnih mesecih.

Sledila je razprava o predstavljenih poročilih, po njej pa sproščen klepet ob pecivu in soku.