Seja četrtnega odbora NSi Črnuče

četrtek, 4.2.2016

V četrtek, 4. februarja 2016, je potekala seja četrtnega odbora NSi Črnuče, ki se jo je udeležila Mojca Kucler Dolinar, predsednica Mestnega odbora NSi Ljubljana. Povabilu se je odzval tudi Franci Slak, član četrtnega odbora NSi Črnuče in predsednik Nadzornega odbora MOL.

Jožef Horvat, predsednik četrtnega odbora Črnuče in podpredsednik Mestnega odbora NSi Ljubljana, je na začetku seje predstavil načrtovane investicije, ki jih župan in Mestna uprava še vedno ne izvajajta. Poudaril je, da krajani še vedno čakajo, kdaj se bo začela obnova železniškega nadhoda v Črnučah. Kot četrtni svetnik je predstavil delo četrtne skupnosti,  kjer pa ni vse tako rožnato, saj so  v zadnjem času odstopili kar trije svetniki iz Liste Zorana Jankovića, ker se niso strinjali z načinom vodenja in delovanja predsednika Sveta Četrtne skupnosti Črnuče, ki je sicer član SMC.  

Mojca Kucler Dolinar je predstavila nedavni Zbor članov NSi Ljubljana. Dotaknila se je tudi aktivnosti Svetniškega kluba NSi Ljubljana, ki je nasprotoval umestitvi Centra varne vožnje v Nadgorici v občinski prostorski načrt MOL. Članom je orisala načrtovane projekte, ki se bodo izvajali v letu 2016. Ob tem je še dejala: »Ljubljana je glavno mesto, ki zahteva poglobljeno delo, zato je naše skupno sodelovanje zelo pomembno. Zahvaljujem se Jožefu Horvatu, ki poskrbi, da ste prisotni v medijih. Pohvaliti želim tudi delo Nadzornega odbora MOL, do katerega gojimo  velika pričakovanja, a se hkrati zavedamo, da nimajo veliko pristojnosti.«

Franci Slak je nato natančneje spregovoril o delu Nadzornega odbora. Poudaril je, da delujejo v skladu z zakonskimi predpisi. V zadnjem mandatu so na njegovo pobudo naredili korak naprej v samem delovanju odbora. Povedal je, da se enkrat letno sestanejo na skupnem sestanku z vodji svetniških klubov, kjer nato pripravijo plan nadzora za tekoče leto.

Sledila je razprava, kjer so navzoči člani podali nekaj pobud za izboljšanje kakovosti življenja v četrti, predstavili pa so tudi nekatere pomisleke o načrtovani gradnji parkirne hiše pod glavno tržnico.



Slika 1: Franci Slak, Mojca Kucler Dolinar in Jožef Horvat (iz leve proti desni)


Slika 2: Seja četrtnega odbora NSi Črnuče