Seja četrtnega odbora NSi Sostro

sreda, 13.4.2016

V sredo, 13. 4. 2016, je potekala seja četrtnega odbora NSi Sostro. Seje se je udeležila tudi Mojca Kucler Dolinar, predsednica Mestnega odbora NSi Ljubljana, Mojca Sojar, četrtna svetnica NSi v MOL, Jožef Horvat, podpredsednik Mestnega odbora NSi Ljubljana, in Iva Dimic, poslanka NSi v Državnem zboru Republike Slovenije. Namen srečanja je bila oživitev dela četrtnega odbora NSi Sostro.

Seja je potekala v sproščenem vzdušju. Navzoči člani so pregledali seznam članstva četrtnega odbora NSi Sostro. Dogovorili so se, da bo vsak član po svojih močeh povabil k sodelovanju še kakšnega simpatizerja.

Mojca Kucler Dolinar je spregovorila o aktualnih dogodkih v Mestni občini Ljubljana. Predstavila je nedavni obisk Poslanske skupine NSi v Ljubljani. Ob tem je dejala: »Poslanska skupina NSi je obiskala tudi Zavod svetega Stanislava, kjer smo se pogovarjali o financiranju zasebnega šolstva. Obisk je že obrodil prve sadove, saj naj bi se Vlada odločila, da bo celoti financirala javne programe zasebnih šol.«

Kucler Dolinarjeva je v nadaljevanju povedala, da je MOL lastnica prostorov, za katere NSi plačuje najemnino na Cankarjevi ulici 11. MOL želi te prostore v najkrajšem času prodati, zato se mora stranka odločiti, ali želi kupiti omenjene prostore, kar bi bil zagotovo velik finančni zalogaj. Poudarila je še, da se bo vodstvo NSi v kratkem odločilo, ali bomo kupili prostore na Cankarjevi 11, ali pa se bomo preselili na drugo lokacijo.

Iva Dimic je predstavila prihajajoče volitve v organe Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, na katerih bo NSi nastopila pod okriljem Kmečkega društva Nova Slovenija.  Poudarila je, da želimo nastopiti s svojimi kandidati vseh volilnih enotah. Slišati je bilo nekatere kritike, da se je zbornica doslej preveč ukvarjala sama s seboj, zato so potrebne spremembe, ki jih bodo izpeljali kandidati NSi.

Člani četrtnega odbora NSi Sostro so poslanko seznanili, da se ne strinjajo z osnutkom pokojninske reforme, ki ukinja možnost predčasne upokojitve. Prav tako se jim ne zdi ustrezno, da bi pokojninsko osnovo za izračun pokojnine podaljšali z veljavnih 24 na kar 34 zaporednih najugodnejših let. Rešitev zaposlovanja mladih ne vidijo v podaljševanju zaposlovanja starejših, ki naj bi se upokojevali šele pri 67. letu starosti.

Ob koncu seje so člani za začasnega koordinatorja četrtnega odbora NSi Sostro imenovali Matijo Lokarja.