NSi Ljubljana: Zaščitimo naše družine in oddajmo glas podpore evropski pobudi Mama, oče in otroci

četrtek, 2.6.2016

Namen Evropske državljanske pobude Mama, oče in otroci je zaščititi zakonsko zvezo in družino. 15. oktobra 2015 je državljanski odbor Mama, oče in otroci Evropski komisiji vložil predlog za novo evropsko državljansko pobudo. 11. decembra 2015 je Evropska komisija predlog sprejela in ga registrirala.

Organizatorji imajo eno leto časa, da zberejo več kot 1 milijon podpisov podpore državljanov EU. Zbiranje podpisov se je začelo 4. aprila 2016.

9. člen Listine Evropske unije o temeljnih pravicah ščiti države članice pred posegi s strani EU na področje zakonske zveze in družinskega prava. Vendar je v zadnjem času Evropska unija sprejela veliko pravnih aktov, ki se nanašajo na zakonsko zvezo in družino. Obenem se vse bolj večajo razlike med državnimi zakonodajami držav članic glede zakonske zveze in družine.

Zato pobuda Mama, oče in otroci poziva Evropsko unijo, naj sprejme enotno opredelitev zakonske zveze in družine, ki se bo uporabljala horizontalno v vseh pravnih aktih EU.

Mojca Magdič Belcl, ki koordinira kampanjo podpore peticiji v Sloveniji, si želi, da bi se znotraj vseh evropskih dokumentov uveljavila ena definicija zakonske zveze, to je trajna in zvesta zveza med moškim in žensko, ter da družina pomeni odnose med očetom, mamo in otroki, torej je skupnost očeta, mame in otrok.

NSi Ljubljana Vas spodbuja, da oddate svoj glas podpore, da skupaj zaščitimo vrednote družine. Podporo lahko oddate na spodnji povezavi.

http://www.mumdadandkids.eu/si