Piknik četrtnega odbora NSi Črnuče minil v znamenju 25. obletnice samostojnosti Slovenije

nedelja, 19.6.2016

V nedeljo, 19. 6. 2016, je na Črnučah potekal tradicionalni piknik četrtnega odbora NSi Črnuče v organizaciji Mestnega odbora NSi Ljubljana. Piknika se je udeležilo večje število članov, prijateljev in simpatizerjev NSi Ljubljana.

Jožef Horvat, predsednik četrtnega odbora NSi Črnuče in podpredsednik Mestnega odbora NSi Ljubljana, je navzoče lepo pozdravil ter se lepo zahvalil vsem, ki so omogočili izvedbo piknika.

Mojca Kucler Dolinar, predsednica Mestnega odbora in vodja Svetniškega kluba NSi Ljubljana, se je dotaknila aktualnih dogodkov v Mestni občini Ljubljana. Poudarila je, da je Evropska komisija pod drobnogled vzela župana Jankovića, ki naj bi podelil 35 milijonov evrov nedovoljene državne pomoči javnemu podjetju Lekarna Ljubljana. Evropska komisija obravnava tudi neenake obdavčitve zasebnih lekarnarjev, ki za isti promet plačujejo skoraj trikrat več davka kot javni lekarniški zavod v lasti občine. Posledično so zasebni lekarnarji v veliko slabšem položaju, saj so manj konkurenčni. Po besedah Kucler Dolinarjeve bi morala Lekarna Ljubljana tekmovati skupaj z drugimi lekarnami pod enakimi pogoji, in sicer s ceno in kvalitetnimi storitvami, kar se v naši občini ne dogaja.

Lojze Peterle, poslanec v Evropskem parlamentu, je v svojem govoru spregovoril o ključni vlogi takratnih Krščanskih demokratov pri osamosvojitvi Slovenije. V nadaljevanju govora je orisal absurdne medijske napade nanj, ki prihajajo iz desnega političnega pola. Pojasnil je tudi, zakaj je kot član predsedstva Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) odstopil.

Dr. Janez Dular, član četrtnega odbora NSi Bežigrad, je bil minister v 1. Vladi Republike Slovenije, zadolžen za vprašanja Slovencev po svetu in italijanske in madžarske narodnosti v Republiki Sloveniji. Navzočim je predstavil njegovo delo v tedanji Vladi ter spregovoril o nekaterih anekdotah ob osamosvojitvi Slovenije.

Na srečanju je bil prisoten tudi Franci Slak, predsednik Nadzornega odbora MOL, ter predsedniki drugih četrtnih odborov NSi v MOL.

Sledilo je druženje in izmenjava mnenj o prihodnosti Slovenije.