Mojca Kucler Dolinar: NSi Ljubljana gre po poti pravičnosti in resnice

nedelja, 18.9.2016

V nedeljo, 18. 9. 2016, je potekal tradicionalni piknik NSi Ljubljana, ki so se ga udeležili člani in simpatizerji stranke. Vabilu se je odzvala tudi Iva Dimic, poslanka NSi v Državnem zboru Republike Slovenije.

Mojca Kucler Dolinar, predsednica Mestnega odbora in vodja Svetniškega kluba NSi Ljubljana, je na začetku pozdravila navzoče in orisala aktivnosti ljubljanskega Mestnega odbora. Predstavila je pobudo Svetniškega kluba NSi Ljubljana, naj MOL bolje informira prebivalce Ljubljane glede nastanitve migrantov v glavnem mestu Republike Slovenije. Vodja svetniškega kluba NSi Ljubljana je še dejala, da se zaveda, da stvari niso enostavne in da ni enostavnih odgovorov. Po njenih besedah ne gre spregledati vprašanj javnega reda in miru, nastanitve migrantov, sociale, zdravstva in nenazadnje vključevanja migrantov v programe izobraževanja.

Predsednica Mestnega odbora NSi Ljubljana ni mogla mimo poletne izključitve Aleša Hojsa iz stranke NSi, ki je bil član Mestnega odbora NSi Ljubljana in kandidat za mestnega svetnika na zadnjih lokalnih volitvah.  Ob tem je dejala: "Izključitvi sem nasprotovala. Moj pogled na to ste si lahko prebrali v intervjuju za spletni portal Časnik. Zahvaljujem se gospodu Hojsu, prav tako pa tudi tistim, ki so zaradi nestrinjanja z odločitvijo vodstva stranke izstopili, za njihovo delo za ljubljanski odbor NSi. Prepričana sem, da bodo ostali dejavni v svojem delu za Ljubljano in Slovenijo. Dejavni ostajamo tudi mi, ki še ostajamo znotraj NSi." 

Kucler Dolinarjeva je svoj govor zaključila z naslednjimi besedami: »Mestni svetniki NSi Ljubljana ostajamo na začrtani poti, ki je pot pravičnosti in resnice. V Svetniškem klubu NSi Ljubljana imamo enotna stališča. Ostajamo kritični tam, kjer je to potrebno. Nam ni pomembno le to, da se v mestu nekaj novega naredi, ampak tudi od kod je prišel denar, koliko ga porabimo za projekte in kje na koncu pristane ta denar.«

Anton Kranjc, mestni svetnik NSi Ljubljana, je v govoru poudaril, da Ljubljančani plačujemo predrage položnice, saj preko položnic javnega Holdinga Ljubljana, ki združuje Energetiko Ljubljana, Snago, VO-KO ter LPP, ne plačujemo zgolj njihovih storitev, temveč tudi Jankovićeve drage projekte, ki pa za Ljubljano niso tako zelo pomembni. Kranjc je še dejal: »Dejstvo je, da so vsi projekti v Ljubljani bistveno predragi, zato je nujno potrebno, da na naslednjih volitvah izvolimo novega župana ali županjo, ki bo prihajal iz vrst NSi Ljubljana.«

Mojca Sojar, mestna svetnica NSi, je spodbudila navzoče, da ob morebitnih nesoglasjih v stranki ni dobro obupati in izstopiti. Po njenih besedah je prav, da kdaj opomnimo vodstvo stranke in zahtevamo dodatna pojasnila.

Piknika se je udeležila tudi Iva Dimic, poslanka NSi, ki je spregovorila o aktualnih dogodkih v državi. Podrobno je razložila dosedanje aktivnosti NSi, ki vodijo v smeri stabilizacije javnih financ, boljše gospodarske in kmetijske politike ter zaposlovanja mladih, za katere pa vladajoča koalicija nima posluha.

V nadaljevanju sta spregovorila tudi Bojana Petković, podpredsednica Mlade Slovenije, in Jožef Horvat, podpredsednik Mestnega odbora NSi Ljubljana. Pred mikrofon smo povabili tudi predsednike četrtnih odborov NSi in četrtne svetnike. Piknik NSi Ljubljana je kljub deževnemu vremenu potekal zelo optimistično in povezovalno, zato se veselimo prihodnosti, ki je v naših rokah.