NSi gradi normalno Slovenijo

sobota, 12.11.2016
Delegati NSi Ljubljana smo se udeležili jubilejnega 10. kongresa NSi, ki je potekal v soboto, 12. 11. 2016, v Brežicah.  Na volilnem kongresu je bilo prisotnih več kot 500 delegatk in delegatov, ki so volili novo vodstvo NSi.

Geslo kongresa je bilo Gradimo normalno Slovenijo.  S sprejeto kongresno resolucijo, ki prav tako nosi naslov Gradimo normalno Slovenijo, smo pozvali odgovorne k normalizaciji razmer v državi in sprejetju nujnih reform. Resolucijo si lahko v celoti preberete tukaj

Ljudmila Novak, predsednica NSi, je v svojem govoru napovedala graditev t.i. tretjega stebra oz. nove politike, ki bo temeljila na zmernosti, dialogu in dejanjih, programsko pa bo oprta na zahtevi po močnem gospodarstvu, zagotavljanju varnosti na številnih področjih življenja in bolj pravični domovini.

Mojca Kucler Dolinar, predsednica Mestnega odbora NSi Ljubljana in predsednica Ženske zveze NSi, je predstavila delovanje Ženske zveze NSi. Zavzela se je za ohranitev evropske kulture in družine kot osnovne celice družbe.

Delegatke in delegati so na kongresu izvolili nove organe stranke. Predsednica stranke NSi je vnovič postala Ljudmila Novak. Ignac Polajnar, član Mestnega odbora NSi Ljubljana, je bil izvoljen v častno razsodišče stranke. Milan Matos in Julija Humar, člana NSi Ljubljana, sta bila izvoljena v nadzorni odbor NSi.

Lidija Drobnič, dolgoletna članica SKD in soustanoviteljica NSi ter članica NSi Ljubljana, je postala častna članica NSi, saj je s svojim življenjskim delom bistveno pripomogla k širjenju krščanske demokracije na lokalnem kot tudi na državnem nivoju. Modro priznanje NSi sta za svoje požrtvovalno delo dobila Marjan Kovač, predsednik četrtnega odbora NSi Šiška, in Božidar Humar, predsednik četrtnega odbora NSi Center.