7. seja Mestnega odbora NSi Ljubljana

torek, 6.12.2016

Mestni odbor NSi Ljubljana se je sestal na decembrski seji odbora, na kateri je Anton Kranjc, podpredsednik Mestnega odbora NSi Ljubljana, predstavil dosedanje aktivnosti ljubljanskega odbora in Svetniškega kluba NSi Ljubljana. Člane odbora je seznanil z dopisom, ki smo ga ob imenovanju dr. Marjana Sedeja, direktorja Lekarne Ljubljana, v Svet javnega zdravstvenega zavoda UKC posredovali na Komisijo za preprečevanje korupcije (KPK). V dopisu smo opozorili, da je pri spornem imenovanju dr. Sedeja nastal konflikt interesov. Kranjc je pojasnil, da smo komisijo pozvali, naj ukrepa v skladu s svojimi pristojnostmi, a njihovega odgovora še nismo prejeli, saj se postopek na KPK še ni zaključil.

Predsedniki četrtnih odborov in četrtni svetniki, ki smo bili delegati na nedavnem volilnem kongresu NSi v Brežicah, smo v razpravi pohvalili organizacijo dogodka ter sprejeto resolucijo NSi, ki se zavzema za normalizacijo razmer v državi. Strinjali smo se, da potrebujemo močno gospodarstvo, varno življenjsko okolje in pravično domovino.

Člani odbora smo se seznanili tudi s predlogom proračuna MOL za leti 2017 in 2018. Skupaj smo pregledali posamezne projekte po četrteh. Četrtni svetniki so opozorili, da v proračunu MOL za prihodnji dve leti še vedno niso upoštevani vsi ključni predlogi četrtnih skupnosti.

Mojca Kucler Dolinar, predsednica Mestnega odbora in vodje Svetniškega kluba NSi Ljubljana, je župana pozvala, naj za delovanje četrtnih skupnosti nameni več finančnih sredstev. Ker župan tega ni upošteval, bomo pripravili ustrezne amandmaje. Z njimi želimo povečati finančna sredstva četrtnim skupnostim, da bodo lažje realizirale nujne projekte po četrteh.