Mojca Kucler Dolinar: Ohranimo ničelno toleranco do vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov

sobota, 10.12.2016

Mojca Kucler Dolinar, predsednica Mestnega odbora NSi Ljubljana, se je udeležila srečanja Nove slovenske zaveze, ki je bilo v soboto, 10. decembra 2016 ob 10. uri,  v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano. Dogodek je bil namenjen prazničnemu srečanju in pogovoru o stvareh, ki nam ležijo na duši in so vezane na preteklost.

Kucler Dolinarjeva je v svojem govoru poudarila problematiko odnosa do tragičnih dogodkov povojnega komunističnega nasilja, na katerega opozarja v okviru Sveta Evrope in Komisije proti nestrpnosti in rasizmu, katere članica je. Po njenih besedah je potrebno imeti ne le ničelno toleranco do fašizma in nacizma, temveč tudi do komunizma.

V zvezi z zadnjimi obreganji v člane Nove slovenske zaveze je dejala: »Želim si, da bi tudi v prihodnje tako dosledno zagovarjali pravico in resnico, kot ste jo že vsa ta leta. To delate prostovoljno, zato ni dopustno, da se v vas obregajo tisti, ki kot javni uslužbenci že desetletja delajo na odkrivanju in preganjanju povojnih zločinov, a teh reči še vedno niso postavili na svoje mesto pred sodišče in sodnika. Kot ljubljanska mestna svetnica si bom skupaj z vami prizadevala, da bodo spominske slovesnosti, ki jih za prihodnje leto pripravljate v Ljubljani, dobile ustrezno mesto.«