Odgovori MOL na vprašanja Svetniškega kluba NSi Ljubljana

četrtek, 2.2.2017

Mojca Kucler Dolinar, vodja Svetniškega kluba NSi Ljubljana, je postavila svetniško vprašanje v zvezi z zastojem vode na obnovljenem križišču Krakovskega nasipa in Krakovske ulice. Svetnica je želela izvedeti, ali je MOL na to opozorila projektante in izvajalce projekta.

Oddelek za gospodarske dejavnosti in promet je odgovoril, da do sedaj niso prejeli nobenih informacij v zvezi z zastojem vode na omenjenem obnovljenem križišču. Glede na naše navedbe bodo ob večjih nalivih ter po potrebi izvedli nujne ukrepe, da do zastajanja vode ne bi več prihajalo.

Kucler Dolinarjeva je postavila tudi vprašanje v zvezi s prenovo ceste, in sicer od zaključenega odseka Ceste Dolomitskega odreda preko nadvoza na avtocesto do meje z občino Dobrova-Polhov Gradec. Zanimalo je, kdaj MOL načrtuje prenovo omenjene ceste.

Iz občine so ji odgovorili, da bodo omenjen projekt vključili v Načrt razvojnih programov Mestne občine Ljubljana. Proračuna za leti 2017 in 2018 predvidevata izdelavo idejne projektne dokumentacije, pridobivanje soglasij ter pridobitev potrebnih zemljišč za podajo vloge za pridobitev gradbenega dovoljenja. MOL načrtuje pričetek izvedbe projekta za leto 2019, realizacija projekta pa je predvidena v letu 2020.

Svetniški klub NSi Ljubljana je na januarski seji Mestnega sveta MOL povprašal občino, ali  je možno urediti parkirni režim na rumenih parkirnih conah, ki jih med delavniki uporabljajo organi Državne uprave Republike Slovenije, in sicer tako, da bi ob nedeljah in praznikih, ko omenjeni organi ne izvajajo svojih delovnih nalog, lahko na njih brezplačno parkirali tudi krajani.

Opozorili smo tudi na nevarne prehode za pešce, ki se nahajajo na Vodnikovi cesti, in sicer v bližini Koseške tržnice in osnovne šole - Vodnikova 162. Dva nerazsvetljena prehoda za pešce sta tudi na Šišenski cesti prvi pri ulici Kneza Koclja in drugi v bližini Derčeve ulice. Oba prehoda za pešce sta oddaljena od javne razsvetljave, zato sta premalo osvetljena.  Svetniški klub NSi Ljubljana je predlagal, da pristojne službe preučijo možnost, da se prehodi za pešce nekoliko prestavijo proti obstoječi javni razsvetljavi, ali pa se dodatno osvetlijo obstoječi prehodi za pešce.

 

Odgovore MOL na naše svetniško vprašanje in pobudo še čakamo.