KPK še vedno odloča o spornem imenovanju dr. Marjana Sedeja v Svet UKC

ponedeljek, 13.2.2017

Svetniški klub NSi Ljubljana je na novembrski seji Mestnega sveta MOL, ki je potekala dne, 21. 11. 2016, glasoval proti imenovanju dr. Marjana Sedeja, direktorja Lekarne Ljubljana, za nadomestnega člana v Svet javnega zavoda Univerzitetnega kliničnega centra. Mestni svetniki NSi Ljubljana smo prepričani, da je pri imenovanju dr. Sedeja nastal konflikt interesov, zato smo predlagali umik točke iz dnevnega reda 20. seje Mestnega sveta MOL, kar je županova večina zavrnila in potrdila Sedejevo imenovanje.

Mojca Kucler Dolinar, vodja Svetniškega kluba NSi Ljubljana, je dejala: »Glasovanje za člana sveta javnega zavoda UKC, ki ima kot direktor Lekarne Ljubljana v omenjenem zavodu poslovne interese, je nedopustno, saj bi lahko vplival na nabavo in izvrševanje investicij tudi iz naslova lekarniške dejavnosti, kar predstavlja nedovoljeno nasprotje interesov.«

Na Komisijo za preprečevanje korupcije smo še isti dan poslali dopis, v katerem smo komisijo pozvali, da ob imenovanju direktorja Lekarne Ljubljana v Svet javnega zdravstvenega zavoda UKC, ukrepa v skladu s svojimi pristojnostmi in zakonom.

Ker od komisije nismo prejeli nobenega povratnega odgovora glede naše prijave, smo KPK dvakrat pisno pozvali (31. 1. 2017 ter 6. 2. 2017), da nam sporoči svoje ugotovitve. Danes smo prejeli odgovor, v katerem so zapisali, da je naša prijava v postopku, zato nas bodo o ugotovitvah obvestili po zaključku postopka.