Mestni odbor NSi Ljubljana gostil predsednico NSi in glavnega tajnika NSi

torek, 21.2.2017

V torek, 21. 2. 2016, je potekala 9. seja Mestnega odbora NSi Ljubljana, na kateri sta bila prisotna tudi Ljudmila Novak, predsednica NSi, ter Robert Ilc, glavni tajnik stranke.

Mojca Kucler Dolinar, predsednica ljubljanskega mestnega odbora NSi, je gostoma predstavila delovanje odbora ter mestnih in četrtnih svetnikov. Poudarila je, da pri svojem delu ostajamo optimistični, čeprav je struktura volilnega telesa v Ljubljani izrazito levo usmerjena. Veseli jo, da skupaj dosegamo dobre rezultate ter smo slišni oziroma prisotni v medijih. Po njenih besedah bo priprava na lokalne volitve, ki bodo predvidoma septembra 2018, zahtevna. Pripraviti bo potrebno listo NSi Ljubljana s petinštiridesetimi kandidati za Mestni svet ter kar sedemnajst list s kandidati za vsako četrtno skupnost. Kucler Dolinarjeva ocenjuje, da bo na vseh listah kandidiralo več kot 150 kandidatov NSi Ljubljana, zato je že sedaj pomembno, da pričnemo s pripravo na lokalne volitve.

Ljudmila Novak je spregovorila o prihajajočih predsedniških, državnozborskih in lokalnih volitvah. Povedala je, da smo v NSi evidentirali veliko kandidatov za predsednika države, med katerimi so največ podpore dobili trije kandidati, in sicer Jožef Horvat, poslanec NSi in predsednik Odbora za zunanjo politiko, Lojze Peterle, evropski poslanec in predsednica stranke Ljudmila Novak.  Zavzela se je, da ima NSi svojega kandidata ali kandidatko za predsednika Republike Slovenije. V nadaljevanju se je Novakova dotaknila tudi aktualnih političnih dogodkov, ki nekoliko majejo trdnost vladne koalicije, zato moramo biti pripravljeni na morebitne predčasne volitve. Ob tem je še dejala: »Pomembno je, da smo v NSi pripravljeni na prihajajoče državnozborske volitve ter da imamo kvalitetne kandidate. Prepričana sem, da NSi lahko podvoji svoj rezultat.«

Predsednica NSi je predstavila tudi zakonske predloge NSi, ki so zasnovani kot odgovor na negativne demografske trende v Sloveniji. Poslanska skupina NSi bo vložila tudi paket ukrepov, s katerimi bomo pomagali družinam, da bodo lažje živele. Ob koncu je Novakova pohvalila delo Mestnega odbora NSi Ljubljana. Izrazila je pričakovanje, da bi se dobro delo izrazilo tudi na rezultatu lokalnih volitev.

Robert Ilc, glavni tajnik NSi, je orisal delo volilnega štaba, ki se pripravlja na prihajajoče volitve. Razčlenil je nekatere pomembne dogodke, ki bodo za stranko zelo pomembni v letu 2017. Do konca marca poteka evidentiranje kandidatov za državnozborske volitve, do konca junija pa za lokalne volitve. Glavni tajnik je navzoče povabil na bližajočo Politično akademijo ter na tabor NSi, ki bo potekal 11. 6. 2017 v Žireh.

Sledila je razprava, v kateri so člani odbora izrazili podporo lastnemu kandidatu za predsedniške volitve. Pozdravili so ukrepe NSi, ki so družinsko in gospodarsko naravnani. V nadaljevanju so gosti odgovarjali tudi na vprašanja navzočih.