Aktivnosti Mestnega odbora NSi Ljubljana ne pojenjajo

sreda, 15.3.2017

V torek, 14. 3. 2017, je potekala 10. seja Mestnega odbora NSi Ljubljana. Mojca Kucler Dolinar, predsednica Mestnega odbora in vodja Svetniškega kluba NSi Ljubljana, je povzela aktualne dogodke, ki so se zgodili v preteklem mesecu. Zahvalila se je četrtnim svetnikom in predsednikom četrtnih odborov, ki so uspešno izvedli kar nekaj odmevnih projektov.

Jožef Horvat, podpredsednik Mestnega odbora NSi Ljubljana, je poročal o neprimerni metodi predstavitve prometne politike MOL, ki je potekala v obliki delavnic, ki so onemogočale razpravo. Ob tem je dejal: »MOL ni pripravila usklajene prometne strategije. Pristojni so nam predstavili stare karte, kjer niso bile vrisane obstoječe občinske ceste.  Čeprav vsaka četrtna skupnost vsako leto pošiljala na MOL seznam predlogov o prometnih ukrepih, jih v novi prometni strategiji iščemo zaman, saj jih niso upoštevali.«

Milan Matos, predsednik četrtnega odbora NSi Sostro, je poročal o predavanju, ki ga je organiziral četrtni odbor. Pohvalil je dobro obiskanost dogodka ter pronicljivost dr. Jožeta Dežmana, predsednika Komisije Vlade Republike Slovenije za reševanje vprašanja prikritih grobišč, ter Roberta Dolinarja, ki sta predstavila grozodejstva povojnih pobojev ter nakazala, kako je potrebno urediti omenjeno problematiko.

Marjan Kovač, predsednik četrtnega odbora NSi Šiška, je eden izmed pobudnikov peticije, s katero želijo v Šiški ohraniti zdravstvene storitve neokrnjene. Po besedah Kovača Zdravstveni dom Ljubljana ukinja specialistične ambulante (rentgen, okulistične preglede, ultrazvok …). Kovač je še poudaril: »Zdravstvene storitve v Zdravstvenem domu Šiška so bile dostopne širšem krogu uporabnikov, saj so segale do Medvod in Vodic. S peticijo protestiramo proti ukinjanju zdravstvene dejavnosti oziroma prenosu le-teh na druge lokacije po Ljubljani. Od odgovornih pričakujemo, da bo Zdravstveni dom Šiška krajanom še naprej nemoteno omogočal zdravstvene storitve.«

Člani ljubljanskega odbora so se seznanili z dnevnim redom 23. Seje Mestnega sveta MOL. Podali so tudi pripombe, ki jih bo Svetniški klub NSI Ljubljana predstavil na seji Mestnega sveta.

Mojca Kucler Dolinar je ob koncu seje predstavila strokovno ekskurzijo, ki jo pripravljamo skupaj s pisarno Evropskega poslanca NSi. V mesecu maju bomo obiskali Bruselj, kjer si bomo ogledali evropske institucije ter se srečali z Lojzetom Peterletom, Evropskim poslancem NSi.