NSi Ljubljana za hitrejše reševanja stanovanjskega problema

ponedeljek, 24.4.2017

Anton Kranjc, mestni svetnik NSi Ljubljana, je na aprilski seji Mestnega sveta MOL župana opozoril, da je lastnik zemljišč na Drenikovem vrhu v krajinskem parku Tivoli, Rožnik, Šišenski hrib zopet nelegalno razširil cesto. Kranjca je zanimalo, kako bosta ukrepala MOL in javno podjetje Snaga, ki je izbrani upravljalec krajinskega parka, da se zavaruje krajinski park in se končajo nezakoniti posegi.

Vodja Oddelka za urejanje prostora je mestnemu svetniku NSi Ljubljana odgovoril, da so inšpektorji ugotovili nepravilnosti, zato je zoper kršitelja uveden prekrškovni postopek.

V nadaljevanju seje so mestni svetniki potrdili zaključni račun proračuna za leto 2016. Iz zaključnega računa izhaja, da je občina je še vedno prekomerno zadolžena. Na zadnji dan lanskega leta je bila zadolžena slabih 115,3 milijona evrov, kar znaša skoraj polovico letnega proračuna MOL.

Na dnevnem redu seje je bilo poročilo javnega stanovanjskega sklada MOL. Mestni svetniki NSi Ljubljana smo glasovali za povečanje premoženja javnemu stanovanjskemu skladu za 3,7 milijona evrov. Dodatna sredstva so namenjena za prenovo dotrajane stavbe samskega doma na Knobleharjevi ulici in obnovi samskega doma na Hladilniški ulici. Svetniški klub NSi Ljubljana se je strinjal, da  lahko javni stanovanjski sklad kot investitor nadaljuje tudi izgradnjo stanovanjske soseske Polje IV ter obnovo, legalizacijo in ureditev stanovanjskih enot v soseski Cesta španskih borcev.

Na seji so mestni svetniki potrdili še poročilo o delu mestnega redarstva v lanskem letu. Redarji so v letu 2016 izvedli nekaj več kot 87.600 ukrepov, kar je v primerjavi z letom prej 16.300 ukrepov manj. Kljub temu se je iz naslova glob in prekrškov v mestno blagajno prelilo več denarja, kot je bilo sprva načrtovano.