Zaradi pobud Svetniškega kluba NSi Ljubljana bo kmalu stekla obnova tekočih stopnic v podhodu Plave lagune

ponedeljek, 22.5.2017

Na pobudo Karoline Korenčan in Vilijema Sindičiča, ki sta četrtna svetnika  NSi v Četrtni skupnosti Bežigrad, je Svetniški klub NSi Ljubljana občino ponovno opozoril na nedelovanje tekočih stopnic v podhodu Plave lagune. Te pripadajo objektom Plave lagune, ki so v skupni lasti lastnikov poslovnih prostorov v podhodu in vseh etažnih lastnikov stanovanj. Teh lastnikov je veliko, nekateri živijo v tujini, zato se reševanje te problematike ne premakne iz mrtve točke.

Mojca Kucler Dolinar, vodja Svetniškega kluba NSI Ljubljana, je v svetniški pobudi izrazila željo, da bi Plava laguna postala ponovno zanimiva točka, zato je občino pozvala, da ponovno vzpostavi dialog z vsemi deležniki in upravniki. Kucler Dolinarjeva je prepričana, da bi se na ta način lažje in hitreje odvil dialog, ki bi omogočil popravilo tekočih stopnic in nemoteno uporabo le-teh.


V nadaljevanju objavljamo odgovor Oddelka za gospodarske dejavnosti in promet:  

Za dokončanje etažne lastnine za podzemno pasažo pod območjem Plave lagune poteka nepravdni postopek. Nadzorni odbor etažnih lastnikov, ki so lastniki zemljišča pod katerim se nahajajo omenjene tekoče stopnice, je s predmetnim postopkom seznanjen, saj so nepravdni postopek sprožili prav etažni lastniki. Predmet urejanja v tem postopku je tudi Iastništvo pasaže in stopnic, ki predstavljajo del te stavbe (pod zemljo), v sklopu soseske Plava laguna. Stavbi pripadajo tudi zemljišča, ki so z njo povezana.

Navedeno pomeni, da bo MOL svoje Iastništvo na določenih posameznih delih te stavbe dokazovala v zgoraj navedenem nepravdnem postopku, vendar pa bo o Iastništvu delov stavbe (tudi stopnic) odločilo sodišče.

V tem času, do dokončanja etažne lastnine, bo MOL poiskala ustrezno rešitev.