NSi Ljubljana na taboru NSi

nedelja, 18.6.2017

Člani NSi Ljubljana smo se udeležili tradicionalnega tabor NSi, ki je potekal v Žireh. Mojca Kucler Dolinar, predsednica Mestnega odbora NSi Ljubljana, je na avtobusu navzočim predstavila delo ljubljanskega mestnega odbora NSi.

Tabora se je udeležilo preko 3000 članic, članov in simpatizerjev NSi. Zbrane je uvodoma pozdravil župan občine Žiri Janez Žakelj, ki je v kratkem nagovoru dejal, da bodo Slovenijo lahko rešili in vodili le pošteni in delovni ljudje.

Osrednji del programa je bil namenjen nagovoru Ljudmile Novak, predsednice NSi, ki je pozvala k graditvi normalne Slovenije in se zavzela za več optimizma. »V NSi imamo rešitve in poznamo cilj. Krščanski demokrati vemo, kaj je potrebno narediti. Pripravljamo se na čas, ki bo kmalu prišel, da bo NSi odločala o smeri. Smer pa je: boljša, bolj poštena in bolj normalna Slovenija, na katero bomo spet lahko ponosni.« Novakova je na koncu napovedala, da bo imela NSi samostojnega kandidata za predsedniške volitve, ki bodo v jeseni.

Lojze Peterle, evropski poslanec, je pozval k minuti molka za pred kratkim preminula nekdanjega avstrijskega zunanjega ministra in nekdanjega nemškega predsednika vlade Aloisa Mocka ter Helmuta Kohla, ki sta odločilno pripomogla k osamosvojitvi Slovenije. Med drugim je komentiral tudi aktualno politične zadeve in dejal, da če bi v Ljubljani delali tako kot v Žireh, ne bi imeli bančne luknje in Iranci ne bi v NLB-ju prali denarja.

Sledilo je sproščeno druženje in bogat spremljevalni program.