NSi Ljubljana: Plečnik si zasluži dobiti poimenovanje po eni izmed pomembnejših ulic

torek, 27.6.2017

V torek, 27. 7. 2017, je potekala 26. seja mestnega sveta MOL.

Komisija za poimenovanje ulic in naselij je mestnemu svetu v javno razpravo poslala osnutek predloga o poimenovanju novih ulic, in sicer Žabje, Plečnikove in Džamijske ceste.

Največ nestrinjanja je prejela Džamijska ulica, ki bi potekala od križišča Livarske in Parmove do novega islamskega versko-kulturnega centra. Mojca Kucler Dolinar, vodja Svetniškega kluba NSi Ljubljana, je v razpravi dejala, da je poimenovanje  omenjene ulice neprimerno.

Anton Kranjc, mestni svetnik NSi Ljubljana, je izrazil protest, ker so nas levičarji z nestrpnimi in neprimernimi opazkami označili za nestrpne. »Levičarji ste tako zelo nestrpni, da vsakega, ki ima drugačno mnenje kot vi, označite za nestrpneža in nad njim izvajate sovražni govor,« je bil slikovit Kranjc.

Mestni svetniki NSi tudi nismo podprli predloga o preimenovanju Kolezijske ceste v Plečnikovo ulico, saj menimo, da si Plečnik zasluži poimenovanje po bolj pomembni cesti ali ulici.

Na dnevnem redu je bila tudi razprava o podelitvi nagrade direktorju Festivala Ljubljana iz naslova delovne uspešnosti na trgu dela. Mojca Sojar, mestna svetnica NSi, je v razpravi izrazila dvom v upravičenost podelitve nagrade. Sojarjeva je povedala, da se je število turističnih dogodkov pod taktirko direktorja Brleka zmanjšalo 16 odstotkov. Število obiskovalcev je manjše kot leta 2015, in sicer za okoli 14.000. Delež lastnih prihodkov je manjši za 5 % gledano na leto 2015.  Svetniki klub NSi ni podprl nagrade direktorju Brleku.