Svetniški klub NSi Ljubljana vložil amandma proti Džamijski ulici

sreda, 13.9.2017

Nestrinjanje s poimenovanjem »Džamijske ulice« so izrazili številni krajani, Četrtna skupnost Bežigrad, nevladne organizacije ter civilna iniciativa. V Svetniškem klubu NSi Ljubljana menimo, da je ime ulice tudi neskladno z Zakonom o določanju območij ter o imenovanju in označevanju naselij, ulic in stavb. K temu pritrjuje tudi Vladna komisija za standardizacijo zemljepisnih imen Republike Slovenije je ugotovila, da je poimenovanje »Džamijska ulica« neprimerno, zato je predlagala drugačno poimenovanje imena ulice.

V Svetniškem klubu NSi menimo, da bi se morali glede poimenovanja omenjene ulice poenotiti in najti široko javno podporo, zato z amandmajem predlagamo črtanje omenjene ulice iz predloga Odloka o določitvi imen ulic, parka in sprememb potekov ulic na območju Mestne občine Ljubljana ter ponovno obravnavo na Komisiji za poimenovanje naselij in ulic, ki naj z novim  predlogom imena ulice doseže široko javno podporo.

Ker so se na nas obrnili tudi krajani Koseske ulice, ki nasprotujejo imenovanju Žabje ulice namesto dela Koseške ulice, smo na občino poslali amandma, s katerim želimo izvzeti Žabjo ulico iz odločanja na septembrski seji Mestnega sveta, dokler občina ne doseže soglasja s krajani.