Srečanje s predsednico v Ljubljani

torek, 26.9.2017

V torek, 26. septembra 2017, smo se člani, prijatelji in simpatizerji NSi Ljubljana zbrali v City hotelu v Ljubljani,  kjer smo v sklopu predsedniške kampanje imeli srečanje z Ljudmilo Novak, kandidatko NSi za predsednico države.

V uvodnem delu sta nas najprej nagovorila Robert Ilc, glavni tajnik NSi, ter Jožef Horvat, poslanec NSi. V interaktivnem nagovoru sta predstavila kvalitete naše kandidatke za predsednico države. Povedala sta, da je Ljudmila Novak oseba, ki ima vizijo za prihodnost naše države. Slišati je bilo, da je s svojim dosedanjim delom dokazala, da je vredna zaupanja.

Na govorniškem odru se nam je pridružil tudi mag. Matej Tonin, vodja Poslanske skupine NSi v Državnem zboru, ki pri Novakovi ceni njene vrednote in moralno držo, ki je noben vihar ne more zamajati. Vsem, ki še ne vedo, koga bi volili, je na srce položil naslednje besede: »Vprašajte se, na katerih področjih bi bila Ljudmila Novak slabša predsednica od aktualnega predsednika.« Po njegovem trdnem prepričanju, je Novakova odlična kandidatka, ki ni v ničemur slabša od dosedanjega predsednika, ampak je v vsaki stvari boljša.

Sledila je predstavitev Ljudmile Novak, ki je v svojem govoru poudarila, da želi državo pripeljati med najuspešnejše države na svetu. Svojim podpornikom je zaupala, da želi pomagati Slovenji, da postane uspešnejša in pravičnejša država z enakimi možnostmi za vse. »Če se bomo medsebojno spoštovali, spodbujali podjetnost in skupaj delali za iste cilje, ne glede na različna prepričanja, potem bo Slovenija lahko uspešna,« je bila odločna Novakova.

Predsednica NSi je  poudarila, da premalo zaupamo v državne inštitucije, zato si želi, da bodo na najvišja mesta imenovani kredibilni ljudje, ki bodo delali za pravično Slovenijo, v kateri ne bo klientelizma in korupcije.

»Predsedniku morajo državljani zaupati ter prisluhniti njegovim besedam in usmeritvam, še posebej takrat, ko se v državi srečujemo z določenim problemom in se ne ve, v katero smer mora iti država,« je prepričana predsednica NSi.

Mojca Kucler Dolinar, predsednica Mestnega odbora NSi Ljubljana, je izrazila podporo Novakovi, ker se je podala v predsedniško tekmo. 

Navzoči so kandidatki NSi postavljali najrazličnejša vprašanja. Ob koncu je sledila še pogostitev in sproščen pogovor z bodočo predsednico države, ki ji bomo z veseljem zaupali svoj glas.