Mojca Kucler Dolinar: Podpiramo ustavno presojo Džamijske ulice

četrtek, 26.10.2017
Po poročanju RTV Slovenija bo o poimenovanju Džamijske ulice odločalo tudi Ustavno sodišče. Pobudo za ustavno presojo so pripravili v civilni iniciativi.

Pobudo za presojo imena so pripravili prebivalci četrtne skupnosti Bežigrad, novemu poimenovanju pa nasprotujemo  tudi v Svetniškem klubu NSi Ljubljana. Zahtevek za presojo ustavnosti bo civilna iniciativa poslala v naslednjih dneh.

Mojca Kucler Dolinar, vodja Svetniškega kluba NSi Ljubljana, je za RTV Slovenija komentirala naše poglede na poimenovanje Džamijske ulice. »Stališča Svetniškega kluba NSi Ljubljana so bila že od samega začetka znana. Že od osnutka do predloga smo nasprotovali poimenovanju Džamijske ulice. Vseskozi podpiramo tudi prizadevanja civilne iniciative. Jasen sklep o nasprotovanju Džamijske ulice je bil sprejet tudi na seji Četrtne skupnosti Bežigrad. Podpiramo aktivnosti civilne iniciative pri njihovi pobudi za ustavno presojo odloka o Odloka o določitvi imen ulic, parka in sprememb potekov ulic na območju Mestne občine Ljubljana,« je zaključila Kucler Dolinarjeva.

Več o epilogu v zvezi s poimenovanjem Džamijske ulice bo znano najverjetneje konec letošnjega leta.