Izredne seje na temo hostla Celice ne bo

sreda, 28.2.2018

Izredne seje mestnega sveta o hostlu Celica, ki smo jo zahtevali opozicijski mestni svetniki ter pozicijska svetnica iz vrst SD, ne bo. Irena Kuntarič Hribar, mestna svetnica SD ter direktorica Javnega štipendijskega, razvojnega, preživninskega in invalidskega sklada Republike Slovenije, je tri dni po vložitvi pobude za sklic izredne seje umaknila svoj podpis. S tem ni bil več izpolnjen pogoj za sklic, to je najmanj 12 podpisov mestnih svetnikov.

Svetniškemu klubu NSi Ljubljana se ob tem zastavlja vprašanje, zakaj si je ena izmed prvih podpisnic za sklic izredne seje premislila ter umaknila svoj podpis. Mestna svetnica umika ni utemeljila. Morda je prišlo do ostrih pritiskov s strani župana, naj kot pozicijska svetnica ne vrši dodatnega pritiska na delo občinskih služb. Mestni svetniki smo v službi prebivalcev. Prav ti od nas pričakujejo pokončno držo ter ustrezno rešitev hostla Celica.

Pred časom je Urška Otoničar, vršilka dolžnosti direktorice mestne uprave, povedala, da je program hostla Celice šele v procesu izdelave, tako še vedno ni na voljo javnosti. V Svetniškem klubu NSi Ljubljana bomo še naprej budno spremljali nadaljevanje fantomske zgodbe o Celici. Prizadevali si bomo za javno predstavitev kulturnega programa hostla ter ustrezno obnovo dotrajanega objekta.