Mojca Kucler Dolinar: Ker ste dovolj dolgo vztrajali, ste dosegli zastavljene cilje

ponedeljek, 19.3.2018

V petek je potekal volilni zbor četrtnega odbora NSi Črnuče, ki se ga je udeležila tudi Mojca Kucler Dolinar, predsednica Mestnega odbora in Svetniškega kluba NSi Ljubljana. Čestitala je odboru za njihove dosežke ter jih spodbudila k nadaljevanju dela v dobrobit krajanov.

Jožef Horvat, predsednik četrtnega odbora NSi Črnuče, je navzočim članom odbora najprej predstavil svoje delo v četrtni skupnosti. Občino je dolgo pozival, naj vendar pristopi k obnovi črnuškega nadhoda, kar je občina kasneje tudi storila. Inšpekcijske službe je opozarjal na divja odlagališča v bližini Jarškega proda. Ustanovil je civilno iniciativo za ureditev Zasavske ceste. »S pomočjo civilne iniciative poskušamo vršiti pritisk na odgovorne v državi in mestu, da bi se nujno potrebni projekti čim hitreje realizirali. Potrebujemo pločnik ob naselju Ježa, povezovalno cesto od Zasavske do Brnčičeve ceste ter krožišče, ki bi omogočil varno pot stanovalcem,« je bil kritičen Horvat. Dodal je še, da bodo kmalu dobili novo železniško postajo za potnike blizu Štajerske ceste, ki bo namenjena krajanom in dnevnim delavskim migrantom, saj bodo tako lahko hitreje prišli v center mesta.

Mojca Kucler Dolinar je čestitala celotnemu odboru za vse njihove dosežke. »Z veseljem prihajam k vam na vaša srečanja. Ste vzor za vse ostale četrtne odbore, ker ne odnehate. Ker ste dovolj dolgo opozarjali in vztrajali na policiji in inšpekciji, ste dosegli zastavljene cilje,« je bila prepričana Kucler Dolinarjeva.

Vodja Svetniškega kluba NSi Ljubljana je v nadaljevanju predstavila tudi zadnje aktualne dogodke v Mestni občini Ljubljana. »Mesto se želi polastiti cerkvenega zemljišča ob pokopališču v Šentvidu. Obravnava za razlastitev cerkvenega zemljišča je bila razpisana v rekordno kratkem času. Ker ima občina za širitev pokopališča v Šentvidu na razpolago tudi druga ustrezna občinska zemljišča, je zelo nenavadno, da želijo prav cerkveno zemljišče. V NSi Ljubljana bomo spremljali potek dogodkov in se tudi ustrezno odzvali,« je dejala vodja svetniškega kluba. Navzočim je predstavila nedavno pobudo, s katero je pozvala občino, naj pripravi razpis za sofinanciranje sakralne kulturne dediščine.

Odvila se je tudi kvalitetna razprava, v kateri so sodelovali številni člani četrtnega odbora NSi Črnuče. Podprli so aktivnosti Svetniškega kluba NSi Ljubljana. Strinjali so se, da je garažna hiša pod tržnico ekonomsko neupravičen projekt, zato od občine pričakujejo, da ga bo zaustavila. Izrazili so željo, da bi mladi uspeli prepoznati potencial NSi ter se aktivno vključiti v četrtne odbore NSi Ljubljana.

Sledile so volitve, kjer so člani NSi Črnuče volili nov četrtni odbor.  V odbor so bili izvoljeni: Franci Slak, Andrej Jandrešič, Andrej Jeran, Vinko Grošelj in Jože Horvat. V naslednjih dneh se bo sestal nov odbor, ki bo izmed svojih članov izvolil predsednika četrtnega odbora NSi Črnuče, ki bo naslednji dve leti vodil njihov odbor.