Imamo sposobne kandidate, ki bodo državo popeljali nazaj na pravo pot

sreda, 21.3.2018

Jože Horvat je po pooblastilu Mojce Kucler Dolinar, predsednice Mestnega odbora NSi Ljubljana, vodil marčevsko sejo ljubljanskega odbora NSi, na kateri smo veliko časa namenili napovedanemu kongresom NSi ter se seznanili z imeni kandidatov NSi Ljubljana, ki bodo kandidirali na predčasnih državnozborskih volitvah, ki bodo predvidoma v maju 2018.

Horvat nas je seznanili z dnevnim redom prihajajoče seje Mestnega sveta MOL, kjer bo Mojca Kucler Dolinar, vodja Svetniškega kluba NSi Ljubljana, županu postavila ustno svetniško vprašanje glede problematike gramoznice v Gameljnah. Gre za zelo pereč problem, ki ga občina do sedaj ni hotela reševati v dialogu s krajani Gameljn.

Člani odbora smo sprejeli sklep, da bomo našim članom, prijateljem in simpatizerjem NSi Ljubljana omogočili brezplačni avtobusni prevoz na volilni kongres NSi, ki bo potekal v soboto, 21. aprila 2018. Določili smo tudi delegate, ki bomo volili novo vodstvo stranke ter člane v organe stranke.

Stranka vsako leto podeljuje svojim zaslužnim članom in za stranko zaslužnim osebam odličja, priznanja in častne nazive. Na seji odbora smo predlagali nekaj imen, za katere smo prepričani, da so s svojim delom tvorno prispevali k širitvi krščanske demokracije na lokalni in državni ravni. V prihodnjih tednih bomo na stranko posredovali njihova imena skupaj z našimi obrazložitvami, nato pa bo komisija pregledala vse prispele predloge ter se do njih opredelila.

Ob koncu seje smo se seznanili še z imeni kandidatov NSi Ljubljana, ki bodo kandidirali na predčasnih državnozborskih volitvah. Predčasne volitve bodo predvidoma v maju 2018. "Prepričan sem, da imamo v NSi Ljubljana sposobne in prepoznavne kandidate, ki bodo državo popeljali nazaj na pravo pot," je zaključil eden izmed članov ljubljanskega odbora.