Mojca Kucler Dolinar: MOL naj zgradi obvozno cesto mimo Gameljn

ponedeljek, 26.3.2018

Mojca Kucler Dolinar, vodja Svetniškega kluba NSi Ljubljana, je županu postavila ustno svetniško vprašanje grede gramoznice Gameljne. Prav tako jo je zanimala umestitev obvoznice preko polja Spodnje Gameljne. Po besedah Kucler Dolinarjeve so krajani Gameljn konec decembra naslovili in poslali na Mestno občino Ljubljana dopis z vprašanji in predlogi, ki ga je podpisalo več kot 60 tamkajšnjih krajanov.  Zanimalo jo je, ali je občina na ta vprašanja podala odgovore in kakšni so bili ti odgovori. »Če ste poslali odgovore, bi prosila, če nam jih lahko pošljete,« je zaključila Kucler Dolinarjeva.

Miran Gajšek, vodja Oddelka za urbanizem, je potrdil, da je skupina občanov napisala ta dopis. Dejal je, da dopis vidijo v luči pripomb v času javne razgrnitve Dopolnjenega osnutka občinskega podrobnega prostorskega načrta in se bodo do njih opredelili, ko bodo pripravili predlog dopolnjenega odloka. Poudaril je še, da se je občina dogovorila z Direkcijo Republike Slovenije za vode, da bo cesta narejena za dovoz do Gramoznice, hkrati pa še pešpoti in kolesarska steza za varno pot v šolo. Obljubili so tudi, da bo tudi zgrajena obvozna cesta iz avtocestnega priključka Šmartno do Gramoznice v Gameljnah.

Župan Janković je okaral krajane Gameljn. Menil je, da bi krajani morali biti zadovoljni. Dodal je še, da so začeli postopke vrisa obvoznice, ki bo šla ven mimo Gameljn, in sicer pri ribiški družini. Ob koncu je še dodal: »Krajani Gameljn bi morali biti neizmerno hvaležni, kajti končno bodo lahko Gameljne zaprte za promet tovornih vozil in bo lahko samo lokalna cesta, ker bo obvoznica potekala mimo Gameljn.«