Predstavniki NSi Ljubljana volili novo vodstvo stranke

sobota, 21.4.2018
Predstavniki NSi Ljubljana smo se udeležili 12. kongresa NSi, ki je bil volilne narave. Novi predsednik je postal mag. Matej Tonin. Kongresa se je udeležilo približno 500 delegatk in delegatov ter članov in simpatizerjev iz cele Slovenije. Najbolj prizadevni člani NSi Ljubljana so za svoje dolgoletno delo prejeli tudi priznanja iz rok novega predsednika NSi.

Mag. Matej Tonin je v svojem govoru dejal, da imamo v NSi odgovore za prihodnost Slovenije. Poudaril je, da mora Slovenija postati dežela priložnosti in zadovoljnih ljudi. V nadaljevanju je predstavil program NSi, ki nosi ime Misli resno, v katerem smo največ rešitev namenili ureditvi zdravstva, višjim neto plačam ter enakim merilom za vse.

Po kongresnem govoru je okoli 400 delegatk in volilo novo vodstvo stranke.Na mesto predsednika stranke je izvoljen mag. Matej Tonin. V izvršilni odbor so bili izvoljeni naslednji člani: Ljudmila Novak, Jožef Horvat, Iva Dimic, Alojz Sok, Martin Mikolič in Jernej Vrtovec.

V Nadzorni odbor NSi so bili izvoljeni: Milan Matos, član NSi Ljubljana, Matej Slapar, Irena Švab Kavčič, Franc Capuder in Vilma Tekavec.

V Časno razsodišče NSi smo delegati izvolili: Ignaca Polajnarja, člana NSi Ljubljana, Silva Soka, mag. Zdravka Luketiča, Pelegrina Stegnarja ter Marjeto Humar.

Na kongresu smo najbolj prizadevnim članom NSi podelili tudi priznanja in odličja. Mojca Sojar, Karolina Korenčan, Igor Pigac, Boris Kham in Anton Hromec so prejeli modro priznanje za svoje dolgoletno delo pri širjenju vrednot krščanske demokracije.

Marija Žabjek, članica četrtnega odbora NSi Dravlje ter zapisničarka Mestnega odbora NSi Ljubljana, je prejela srebrni znak NSi. Gospe Žabjek smo hvaležni za njeno dolgoletno nesebično delo.

Več o kongresu si lahko preberite tukaj.