Volilni Zbor članstva Mestnega odbora NSi Ljubljana

petek, 18.5.2018

V četrtek, 17. maja 2018, je potekal volilni Zbor članov Mestnega odbora NSi Ljubljana, ki se ga je udeležilo okoli sto članov in simpatizerjev ljubljanske NSi. Vabilu so se odzvali tudi predsedniki sosednjih občinskih odborov NSi ter kandidati NSi Ljubljana, ki kandidirajo na predčasnih parlamentarnih volitvah na območju Ljubljane z okolico.

Mojca Kucler Dolinar, predsednica Mestnega odbora NSi Ljubljana, je v poročilu o delu ljubljanskega odbora NSi poudarila, da smo v dveh letih uspeli izpeljati mnogo ključnih projektov. V Svetniškem klubu NSi Ljubljana smo se zavzemali, da bi MOL dosedanje še neizkoriščene vire in potenciale uspela hitreje in učinkovitejše udejanjati. Bili smo pobudniki razprav o migrantski problematiki. Skupaj s Poslansko skupino NSi smo odpri razpravo o diskriminatornem financiranju zasebnih šol, ki izvajajo javni program osnovnega šolstva.

»Četrtni svetniki ste tudi preko medijev opozarjali na različne anomalije v Ljubljani. Preko četrtnih skupnosti ste se trudili postavljati otroška igrišča za naše najmlajše, krasili parke, nosili cvetje padlim v vojni za samostojno Slovenijo ... Zahvaljujem se vam, ker se trudite izboljšati kakovost bivanja ter pokazati pravo smer razvoja Ljubljane, ki mora prisluhniti potrebam prebivalcem,« je zaključila Kucler Dolinarjeva.

Mojca Sojar, predsednica Odbora za gospodarske dejavnosti, turizem in kmetijstvo, je opozorila, da Ljubljana sicer beleži povečanje števila turistov, a so ukrepi občine, s katerimi želijo turiste dlje časa zadržati v Ljubljani, neučinkoviti. Po njenem prepričanju je kongresni turizem postal vedno bolj pro-jugoslovanski, saj se navdušuje za vrednote komunizma - vsaj tako lahko sklepamo po prireditvah, ki se v zadnjem času odvijajo v Ljubljani, kar se nam zdi v NSi Ljubljana neprimerno.

Jože Horvat, član Odbora za varstvo okolja, se je zavzel za učinkovitejši nadzor vseh občinskih javnih služb, da ne bi s svojim delovanjem kvarno vplivale na življenja ljudi. Horvat je izrazil pričakovanje, da bo MOL preko občinskih prostorskih načrtov bolje varovala naše okolje.

Tomaž Čučnik, član komisije za poimenovanje ulic in naselji, je v poročilu predstavil svoja prizadevanja proti poimenovanju Džamijske ter Žabje ulice. Po njegovih besedah mora v občini prevladati zdrava pamet ob neprimernih predlogih poimenovanj ulic.

Franci Slak, predsednik Nadzornega odbora MOL, je predstavil delo njihovega odbora ter priporočila nadzornikov, s katerimi opozarjajo občino k bolj javni in transparentni porabi javnih sredstev.

Na dogodku so nas nagovorili tudi Ljudmila Novak, nekdanja predsednica NSi, Valentin Hajdinjak, podpredsednik NSi, ter Jožef Horvat, vodja Poslanske skupine NSi.

Sledila je razprava o poročilih, po njej pa volitve. Nov Mestni odbor NSi Ljubljana sestavljajo: Vladimir Glažar, Jožef Horvat, Karolina Korenčan, Uroš Korošec, Anton Kranjc, Mojca Kucler Dolinar, Blaž Kuhar, Janez Marn, Mihael Novak, Bojana Petkovič, Igor Pigac, Ignac Polajnar, Mojca Sojar, Petra Sadar, Pavle Šijanec, Marija Šterbenc, Marija Žabjek.

Na prihodnji seji bomo izmed novih članov izvolili predsednico ali predsednika ljubljanskega odbora NSi, ki bo odbor volil naslednji dve leti.

 


Slika 1: Delovno predsedstvo v sestavi Uroš Korošec, Mojca Sojar, Jožef Horvat in Marija Žabjek.


Slika 2: Mojca Kucler Dolinar poda poročilo o delu Mestnega odbora NSi Ljubljana v mandatnem obdobju 2016 do 2018



Slika 3: Člani in simpatizerji NSi Ljubljana



Slika 4: Kulturni program Folklornega društva Dolsko



Slika 5: Mojca Kucler Dolinar prejme zahvalo za dosedanje uspešno delo in vodenje Mestnega odbora NSi Ljubljana



Slika 6: Tomaž Čučnik poda poročilo Komisije o poimenovanju ulic in naselij



Slika 7: Franci Slak poda poročilo o delu Nadzornega odbora MOL


Slika 8: Lidija Drobnič prejme voščilo ob rojstnem dnevu