Mojca Kucler Dolinar ponovno izvoljena za predsednico Mestnega odbora NSi Ljubljana

četrtek, 7.6.2018

Na konstitutivni seji, ki je potekala v sredo, 6. 6. 2018, so člani odbora potrdili mandate sedemnajstih članov ljubljanskega odbora NSi. Mojco Kucler Dolinar so ponovno izvolili za predsednico Mestnega odbora NSi Ljubljana. Pregledali so tudi rezultate predčasnih parlamentarnih volitev ter se strinjali, da so kandidati NSi Ljubljana dosegli zelo dober rezultat, ki je dobra popotnica za prihajajoče lokalne volitve.

Jožef Horvat, predsednik delovnega predsedstva Zbora članov Mestnega odbora NSi Ljubljana, je vodil konstitutivno sejo Mestnega odbora NSi Ljubljana, na kateri so potrdili mandate vsem sedemnajstim članom našega odbora. Sledila je razprava o viziji in nadaljnjem delu Mestnega odbora NSi Ljubljana, po njej pa volitve novega vodstva odbora.

Mojca Kucler Dolinar je bila izvoljena za predsednico Mestnega odbora NSi Ljubljana. Odbor bo vodila v mandatnem obdobju 2018 do 2020. Za podpredsednika ljubljanskega odbora smo izvolili Mojco Sojar in Jožefa Horvata, Marijo Žabjek pa smo potrdili za zapisničarko.

Mojca Kucler Dolinar se je navzočim članom zahvalila za zaupanje, ki so ji ga podelili ob ponovni izvolitvi za predsednico odbora. »Vodenje odbora si predstavljam kot skupno sodelovanje. Na parlamentarnih volitvah smo dosegli dober rezultat, kar je dobra popotnica za prihajajoče lokalne volitve. Verjamem, da bomo z našo vizijo ter skupnim delom izboljšali rezultat na lokalnih volitvah,« je dejala Kucler Dolinarjeva.

Največ časa so člani namenili razpravi in analizi predčasnih volitev v Državni zbor Republike Slovenije, kjer so aktivno sodelovali tudi kandidati NSi Ljubljana.

V novem sklicu Državnega zbora bodo barve NSi zastopali: Matej Tonin, Ljudmila Novak, Jožef Horvat, Jernej Vrtovec, Iva Dimic, Blaž Pavlin in Martin Mikolič. Člani odbora so podrobno pregledali tudi rezultate po volilnih okrajih, kjer so kandidati NSi Ljubljana izboljšali rezultate glede na volitve v letu 2014. Svoje doživljanje volilne tekme so predstavili tudi nekateri člani odbora, ki so bili tudi kandidati na parlamentarnih volitvah.

V nadaljevanju so imenovali Mojco Kucler Dolinar, Igorja Pigaca, Mihaela Novaka in Jožefa Horvata za člane Sveta NSi, ki je najvišji organ stranke med dvema kongresoma.