Mojca Kucler Dolinar: Proračun MOL za leto 2019 le nabor zastarelih predvolilnih projektov iz županovih preteklih mandatov

ponedeljek, 18.6.2018
Na junijski seji Mestnega sveta MOL je bil potrjen rebalans letošnjega proračuna ter spremembe proračuna za leto 2019. Mojca Kucler Dolinar, vodja Svetniškega kluba NSi Ljubljana, je opozorila, da mestni svetniki NSi Ljubljana ne bodo podrli proračuna, ker gre le za nabor predvolilnih projektov, katerih izvedbo je Janković obljubljal v prejšnjih mandatih.  

Mestni svetniki Svetniškega kluba NSi Ljubljana smo bili zadržani do rebalansa proračuna MOL za leto 2018, prav tako pa nismo podprli Proračuna MOL za leto 2019. Od vseh razpravljavcev pri teh dveh najpomembnejših dokumentih občine je izstopala le Mojca Kucler Dolinar, ki je dejala, da je o obeh dokumentih težko razpravljati, saj gre le za nabor predvolilnih projektov. Poudarila je, da so v proračunu navedeni številni nerealizirani projekti, katerih izvedbo je Janković obljubljal že v prejšnjih mandatih. »V volilnem letu so ti projekti ponovno našli mesto v proračunu, vendar pa je izvedba le-teh pomaknjena daleč v prihodnost, zato tega proračuna ne bomo podprli,« je zaključila Kucler Dolinarjeva.

Na dnevnem redu je bila tudi strategija razvoja športa do leta 2028. V naslednjih letih bo okoli 10 odstotkov celotnega letnega proračuna občine namenjenih za programe in razvoj športa v Mestni občini Ljubljana. Iz ust svetnikov je bilo slišati kritike, da v strategiji pogrešajo evalvacijo trenutnega stanja in pripete kazalnike do leta 2028.

Mojca Sojar, mestna svetnica NSi Ljubljana, je sicer pohvalila sestavljalce gradiva, ker so v gradivu zapisali slabosti in napake pri izvajanju dela na področju športa, kar smo v preteklosti zelo pogrešali. »Želim si, da ne bi vse nevarnosti, napake in pomanjkljivosti, ki so omenjene v gradivu in smo jih slišali v razpravi, ostale le mrtva črka na papirju. V Svetniškem klubu NSi Ljubljana si želimo, da bi strategija bolj spodbujala vključevanje prebivalcev v rekreativne športe. Pereč problem ostajajo ekipni športi, v katerih je premalo Ljubljančanov. Občino spodbujam, naj odpravi tovrstne anomalije ter zagotovi šport za vse generacije.«

Podprli smo dopolnitve osnutka odloka o razširitvi pokopališča Polje ter gradnji poslovilnega prostora. Krajani Četrtne skupnosti Polje že več let zaman čakajo občino, da jim zgradi omenjeni pridobitvi, zato smo se zavzeli za pospešitev postopkov ter čim hitrejšo realizacijo projekta.

Normal 0 21 false false false SL X-NONE X-NONE