NSi s svojo listo za ljubljanski mestni svet in s podporo Anžetu Logarju

sreda, 10.10.2018

Mestni odbor NSi Ljubljana se je sestal na kandidacijski seji, kjer so s tajnim glasovanjem potrjevali liste kandidatov NSi Ljubljana za četrtne skupnosti ter mestni svet MOL. V ljubljanski NSi so podprli kandidaturo dr. Anžeta Logarja za župana Ljubljane.

Mojca Kucler Dolinar, predsednica Mestnega odbora NSi Ljubljana, je predstavila listo kandidatov NSi Ljubljana za mestni svet ter četrtne skupnosti. Izrazila je veselje, ker bodo listo zastopali ugledni člani in simpatizerji NSi, zato si obetajo povečanje števila četrtnih in mestnih svetnikov. Sledilo je tajno glasovanje, na katerem so člani odbora podprli vse predlagane kandidature.

Seje se je udeležil tudi  dr. Anže Logar, ki je predstavil svoj program za župana Ljubljane. Opozoril, da je Ljubljana v zadnjih nekaj letih začela zaostajati za najbolj razvitimi mesti. »Brušenje granitnih kock je bil presežek pred desetimi leti, danes pa ni več,« je dejal Logar, ki želi z občinskim financiranjem zdravstvenih storitev in samoplačniških ambulant, ki so vpete v javne zdravstvene službe, zmanjšati nedopustne čakalne vrste v Ljubljani.  Urediti želi tudi hitrejši javni prevoz, dostopnejše in cenejše javne storitve za vse meščane.

Po uvodu kandidata za župana so sledila vprašanja navzočih članov, ki so predstavili problematike manj razvitih četrti.

Čeprav imajo v ljubljanski Novi Sloveniji nabor kakovostnih ljudi za ljubljanskega župana, so se odločili, da podprejo dr. Anžeta Logarja in tako že od začetka prispevajo, da Ljubljana po mnogih letih dobi dostojnega župana. 

Mojca Kucler Dolinar je ob tem dejala: »Mestni odbor NSi Ljubljana se zaveda, da kljub programski bližini ostajajo stranke na volitvah med seboj konkurentke. Prepričani smo, da bodo novoizvoljeni četrtni in mestni svetniki v veliko pomoč novemu skupnemu županu.«

Poudarila je še, da so dokaz za to tudi trenutni ljubljanski svetniki NSi, ki so močno zaznamovali mandat z opozicijsko držo, ki ni samo dosledno opozarjala na napake in korupcijo, pač pa - kljub aroganci župana in njegove liste - s kakovostnimi predlogi poskušala izboljšati položaj Ljubljančanov. »Vedno smo opozarjali tudi na slovensko identiteto, ki je v Ljubljani zaradi malomeščanskih politik in nekritičnega multikulturalizma še posebej ogrožena,« je zaključila Kucler Dolinarjeva.