Karolina Korenčan položila venec sprave na Žalah

četrtek, 8.11.2018

V času praznikov Vseh svetih je bilo v Četrtni skupnosti Bežigrad  obiskanih  36 lokacij  spomenikov polpretekle zgodovine, kamor so bile položene ikebane, šopki cvetja ter venci v spomin žrtvam. 

V tem času smo na pobudo Karoline Korenčan, četrtne svetnice NSi v Četrtni skupnosti Bežigrad, položili venec sprave k spomeniku zamolčanih žrtev protipravno pobitih slovenskih fantov, ki se nahaja na Žalah.

 
Kratke spominske slovesnosti so se poleg Mojce Kucler Dolinar, predsednice Mestnega odbora NSi Ljubljana, udeležili tudi člani četrtnega odbora NSi Bežigrad.
Karolina Korenčan je uvodoma dejala, da položitev venca poklon vsem žrtvam vseh vojn ter korak k spravi.
 
Boris Korenčan je predstavil osebno pričevanje njegovega dedka, ki je izgubil življenje v sumljivih okoliščinah. Njegovo pričevanje je v navzočih vzbudilo prepričanje, da moramo v demokratičnih časih storiti vse za ohranitev miru, ki se zdi v tem času preveč samoumeven, a je obenem izredno krhek.
Mirko Kovač je ob koncu slovesnosti predstavil življenje Marka Natlačna ter Lamberta Ehrlicha. Zavzel se je za odstiranje resnice o teh dveh domoljubih.
 
Navzoči so ob koncu zmolili tudi kratko molitev za vse žrtve vojn.