Mojca Kucler Dolinar: Oddajmo svoj glas kandidatom NSi Ljubljana za lokalne volitve

četrtek, 15.11.2018

Dragi Ljubljančani,

pred nami so lokalne volitve, ki bodo močno zaznamovale življenja nas in naših (so)krajanov.

Ko se ozremo po preteklem mandatu dosedanjega župana, vidimo, da še vedno nimamo zgrajene manjkajoče kanalizacije po posameznih četrtih, ponekod je še vedno problem tudi pitna voda. Ceste na obrobju mesta so v slabem stanju. Zastoji so se v zadnjih dveh letih izjemno povečali, kar kaže, da javni prevoz ne sledi sodobnim trendom, dodatna težava pa je vedno več zaprtih cest za promet.

V NSi Ljubljana ne pristajamo na to, da ima turist večjo težo kot nekdo, ki biva v mestu. Nerešene zemljiške zadeve med občino in zasebnimi lastniki je potrebno rešiti pravično in hitro. Ustaviti je treba nasilje nad prostorom in nad prebivalci s posiljenim spreminjanjem občinskih prostorskih načrtov, ki zmanjšujejo zelene površine ter s tem slabšajo kakovost vsakdanjika nas, ki tu živimo. Po drugi strani pa nekateri čakajo že desetletje na spremembe namembnosti zemljišč, ker nimajo prijateljskih povezav z mestnimi urbanisti. Skrbi nas vedno večja zadolžitev javnih podjetji, saj to pomeni potencialno višanje cen komunalnih storitev v Ljubljani.

Ker nam ni vseeno, v kakšnem mestu bomo živeli, smo v NSi Ljubljana pripravili kvaliteten program, ki na prvo mesto postavlja prebivalca Ljubljane. Za kandidaturo smo se odločili tako stari obrazi kot tudi novi. Naše kandidate odlikuje njihovo aktivno delo iz okolij, iz katerih izhajajo, saj so prepoznani v četrtih in tudi v mestu.

Podprite kandidate NSi Ljubljana za mestni svet MOL ter četrtne skupnosti. Glasuje za SPREMEMBE. Kandidati NSi Ljubljana mislimo resno na vse Ljubljančane.

Mojca Kucler Dolinar, predsednica Mestnega odbora in vodja Svetniškega kluba NSi Ljubljana