Kdo so izvoljeni četrtni svetniki NSi Ljubljana?

četrtek, 22.11.2018

Na lokalnih volitvah so volivci odločali o novem županu, mestnih ter četrtnih svetnikih. V NSi Ljubljana so imeli kandidate za četrtne svete v vseh sedemnajstih četrtnih skupnostih. Neuradni rezultati so pokazali, da imajo v NSi Ljubljana deset četrtnih svetnikov.

Vrednote NSi bo v Četrtni skupnosti Bežigrad najverjetneje zagovarjala Karolina Korenčan, ki je tudi v dosedanjem mandatu bila četrtna svetnica. Prepoznana je po urednikovanju v glasilu Naš Bežigrad ter je zagovornica čim hitrejše obnove propadajočega Plečnikovega stadiona. Na njeno pobudo se vsako leto polži na Žalah venec vsem žrtvam totalitarnih režimov.

Jožef Horvat je bil izvoljen za četrtnega svetnika v Četrtni skupnosti Črnuče. V preteklih mandatih se  je kot vztrajen naravovarstvenik trudi ozaveščati občino o pomenu ohranjanja narave. Pri svojih aktivnostih je želel zmanjševati število divjih odlagališč ter spodbujal inšpekcijske službe k ukrepanju. Prav tako je bil odločen pri neprimernem umeščanju novih prostorskih načrtov ter varovanju vodovarstvenih območij.

Marija Šterbenc je bila izvoljena v Četrtno skupnost Dravlje. Šterbenčeva je bila v preteklosti že četrtna svetnica. Svoje talente je plemenitila tudi kot predsednica ustanove Aninega sklada ter direktorica Zavoda usmiljenk - Doma sv. Katarine.

V Četrtno skupnost Posavje je bil izvoljen Mihael Novak. V svojem okolju se bo trudil izboljšati življenja mladim, saj bo podpiral programe, ki bodo mladim omogočali zdravo preživljanje njihovega prostega časa. Zavzema se tudi za ureditev Avšičeve ceste ter asfaltiranje vseh makadamskih cest. Posebno pozornost bo namenil tudi razširitvi pokopališča Stožice ter gradnji mrliške vežice.

Vladimir Glažar je ponovno izvoljen v Četrtno skupnost Rudnik, kjer bo posebno pozornost namenil prebivalcem in gradnji manjkajoče infrastrukture.

Tomaž Čučnik, ki se je preteklem mandatu trudil reševati problematike neprimernega urbanističnega načrtovanja v Rožni dolini, je bil ponovno izvoljen za četrtnega svetnika v Četrtno skupnost Rožnik.

Julija Humar je bila izvoljena v Četrtno skupnost Center, Jan Bitenc pa v Četrtno skupnost Sostro.

V Četrtno skupnost Šmarna gora je bil izvoljen Alojz Suhoveršnik, ki se s svojimi predlogi trudi za obnovo občinskih ceste. Po njegovem mnenju je ključno, da se v četrti podprejo dobri projekti za kraj ter, da je javni denar porabljen transparentno.

Uroš Korošec je bil ponovno izvoljen v četrtno skupnost Vič.