Mojca Kucler Dolinar: Delo svetnikov NSi ob Jankovićevi večini ne bo lahko

četrtek, 29.11.2018

V torek, 27. 11. 2018, je potekala seja Mestnega odbora NSi Ljubljana, na kateri so člani razpravljali o rezultatih lokalnih volitev.

Mojca Kucler Dolinar, predsednica Mestnega odbora NSi Ljubljana, je na začetku seje Mestnega odbora NSi Ljubljana, predstavila aktivnosti NSi Ljubljana v času volilne kampanje. »Ljubljančanom smo hvaležni za vsak glas. Tako bosta ljubljansko NSi v mestnem svetu zastopala dva svetnika, Mojca Sojar in Jožef Horvat. Njuno delo, ob Jankovićevi večini, ne bo lahko. Čestitam  vsem izvoljenim četrtnim svetnikom NSi. Vse pohvale za vztrajno in požrtvovalno delo v času kampanje tudi vsem kandidatom za četrtne svetnike v četrtnih svetih, kjer naša stranka ni prejela zadosti glasov, da bi bili izvoljeni,« je dejala Kucler Dolinarjeva. V nadaljevanju je podala še svojo oceno rezultatov lokalnih volitev. »Ljubljana ima specifično volilno telo, vendar ljubljanska NSi ostaja stalnica. V zadnjih treh mandatih je zastopana z najmanj dvema svetnikoma, v preteklem mandatu s tremi. Ni razlogov, da ne bi ostali optimistični tudi v prihodnje, če bomo le dosledni pri zagovarjanju transparentnosti in poštenju glede vodenja glavnega mesta. Tu ni niti najmanjšega prostora, da osebne interese ali za skušnjavo, da bi se prodali za "drobtinice iz bogatinove mize,« je bila jasna predsednica ljubljanskega Mestnega odbora.  

Igor Pigac, strokovni sodelavec NSi Ljubljana, je predstavil analizo rezultatov na lokalnih volitvah v Mestni občini Ljubljana. Sledila razprava, v kateri so sodelovali predsedniki četrtnih odborov ter četrtni svetniki.