Prednovoletna seja Mestnega odbora NSi Ljubljana

torek, 11.12.2018
V torek, 11. 12. 2018, je imel ljubljanski mestni odbor NSi zadnjo sejo v letošnjem koledarskem letu, zato so jo pripravili v nekoliko bolj prazničnem vzdušju.

Mojca Kucler Dolinar, predsednica Mestnega odbora NSi Ljubljana, je v uvodnem pozdravu nagovorila člane ter predstavila ključne dogodke iz leta 2018. Poudarila je, da je bilo leto 2018 politično  aktivno leto, saj so ga zaznamovale državnozborske in lokalne volitve. V prihodnost zre optimistično, saj zaupa Mojci Sojar in Jožefu Horvatu, novoizvoljena mestnima svetnikoma, prav tako pa tudi vsem izvoljenim četrtnim svetnikom iz liste NSi Ljubljana.

Jožef Horvat je v svojem prednovoletnem govoru predstavil pričakovanja ob nastopu mandata mestnega svetnika MOL. »Začenja se nov štiri letni mandat in z veseljem želim sodelovati z vsemi četrtnimi svetnik in predsedniki četrtnih odborov NSi Ljubljana. Posebej se veselim sodelovanja s strokovnim sodelavcem Igorjem Pigacem, ki je že do sedaj pomagal na organizacijski in strokovni ravni. Delo kliče in pogumno naprej,« je dejal Horvat.

Mojca Sojar je orisala pomembnost sodelovanja in medsebojne podpore tudi na političnem parketu. »Čeprav se čutimo del stranke, imamo velikokrat na terenu, po četrteh ali v mestnem svetu občutek, da nam manjka nekdo zadaj, ki bi nam prišepnil kakšno besedo ali nas potrepljal po rami. Prav je, da si tudi na takšnih srečanjih damo to podporo, da si povemo s tabo grem, s tabo sem, mislim podobno kot ti in lahko računaš name. To je v politiki zelo pomembno.« Ob koncu je dodala še voščilo ob prihajajočih božično-novoletnih praznikih. »Vsem želim, da bi se v teh dneh znova spomnili vere Izraelcev, ki so čakali in dočakali Odrešenika. Tako kot smo Slovenci čakali samostojnost in jo tudi dočakali. Moja želja za prihajajoče leto pa je, da bi nas vedno spremljala modrost, če jih bo sledilo še zdravje, pa bomo vse kar si bomo zastavili tudi naredili.«

Sledil je še kratek kulturni program, ki ga je pripravila ženska vokalna skupina Ščekice iz župnije Ljubljana Vič. Pevke, ki jih  vodi Ileana Bratuž Kacjan, prepevajo bogatih petnajst let. Rade prepevajo slovenske ljudske in umetne pesmi, popevke, seveda pa tudi cerkvene pesmi in popevke, s katerimi sodelujemo pri maši. Člane Mestnega odbora NSi Ljubljana so razveselile s svojim ubranim petjem ter mislimi Ivana Cankarja.

Slika 1: Nagovor Mojce Kucler Dolinar



Slika 2: Mojca Kucler Dolinar prejme šopek in zahvalo za delo v MO NSi Ljubljana



Slika 3: Jožef Horvat, podpredsednik MO NSi Ljubljana in novoizvoljeni mestni svetnik, spregovori pozdravne besede



Slika 4: Mojca Sojar, mestna svetnica NSi, nagovori navzoče člane



Slika 5: Blaž Kuhar izreče besede zahvale Mojci Sojar za njeno dosedanje delo 



Slika 6: Ženska vokalna skupina Ščekice



Slika 7: Navzoči člani ljubljanskega odbora NSi Ljubljana