NSi Ljubljana: Občina končno prisluhnila našim pobudam ter izobesila slovensko zastavo

sreda, 16.1.2019

Mestni svetniki NSi Ljubljana so v preteklosti že večkrat protestirali  zaradi samovoljnega ravnanja župana Jankovića, s katerim je pogosto zlorabljal javni prostor za zasebne interese. Spomnimo, leta 2015 je župan samovoljno izobešal homoseksualno aktivistično mavrično zastavo na občinski zgradbi. Na številne pobude Svetniškega kluba NSi Ljubljana, naj občina na ljubljanskem gradu izobesi slovensko zastavo,  je župan le-te mnogo let po nepotrebnem ignoriral.

Na Ljubljanskem gradu bo odslej stalno plapolala tudi slovenska tribarvnica. Po vseh dolgoletnih izogibanjih in iskanjih številnih izgovorov se je občina nehala skrivati za argumenti, da tehnična rešitev na grajskem stolpu  ne omogoča vihranje slovenske zastave.

V NSi Ljubljana so veseli, da so njihove številne pobude glede izobešanja slovenske zastave končno doživele realizacijo. Prepričani so, da bo pogled na slovensko zastavo pripomogel k večji domovinski zavesti, ki jo moramo negovati v naših družinah ter skozi šolski celoten izobraževalni sistem.