Mestni odbor NSi Ljubljana podpira kandidaturo Francija Slaka za predsednika Nadzornega odbora MOL

četrtek, 17.1.2019
Jožef Horvat, podpredsednik Mestnega odbora NSi Ljubljana, je vodil prvo sejo ljubljanskega odbora NSi v novem koledarskem letu. Skupaj z Mojco Sojar, vodjo Svetniškega kluba NSi Ljubljana, sta predstavila nedavne dogodke pri konstituiranju Mestnega sveta MOL. Člane odbora sta seznanila tudi z imenovanjem članov NSi Ljubljana v odbore in komisije MOL, ki jih bodo mestni svetniki potrjevali na izredni seji, ki bo v ponedeljek, 21. 1. 2019.

Sledila je razprava po četrteh, kjer so četrtni svetniki poročali o njihovih ustanovnih sejah. Jožef Horvat je predstavil dogodke, ki so prispevali k njegovi izvolitvi za predsednika Četrtne skupnosti Črnuče.

Ker dosedanjemu Nadzornemu odboru MOL poteče njihov štiri letni mandat, je občina že objavila javni razpis za imenovanje novega sedem članskega Nadzornega odbora MOL. Franci Slak, član NSi Ljubljana, ki je do sedaj več let uspešno opravljal funkcijo predsednika v občinskem nadzornem odboru, je člane ljubljanskega odbora NSi obvestil, da se daje na razpolago za ponovno kandidaturo v Nadzorni odbor. Mestna svetnika NSi Ljubljana in celotni Mestni odbor NSi Ljubljana so soglasno ugotovili, da Franci Slak uživa njihovo podporo, zato ga podpirajo pri njegovi ponovni kandidaturi za predsednika Nadzornega odbora MOL.

V nadaljevanju seje sta Marjan Kovač in Roman Oberč predstavila problematiko propadanja Plečnikovega stadiona ter člane odbora seznanila s Pečečnikovo novo zahtevo za izdajo gradbenega dovoljenja. Sledila je razprava, v kateri so člani odbora ponovno poudarili, da se zavzemajo za ohranitev Plečnikove kulturne dediščine in predlagajo vodstvu NSi, da zavzame enako stališče ter ga jasno sporoči tudi v morebitnih razpravah v Državnem zboru.

Ob koncu seje so se člani seznanili s prihajajočimi volitvami v Evropski parlament. Mestni odbor NSI Ljubljana je stranki posredoval tudi imena osemnajstih članov NSi, ki bi lahko sestavljali kandidatno listo NSi za Evropske volitve.