Karolina Korenčan izvoljena za predsednico četrtnega odbora NSi Bežigrad

četrtek, 17.1.2019

V četrtek, 17. 1. 2019, je potekal volilni Zbor članov četrtnega NSi Bežigrad, ki sta se ga udeležila Mojca Sojar, vodja Svetniškega kluba NSi Ljubljana, in Jožef Horvat, mestni svetnik NSi Ljubljana. Dogodku je prisostvoval tudi Lojze Peterle, poslanec v Evropskem parlamentu.

Karolina Korenčan, četrtna svetnica NSi v Četrtni skupnosti Bežigrad, je odprla volilni zbor ter predstavila svoje delo v četrtni skupnosti.

Mojca Sojar je navzočim predstavila konstituiranje novega sklica Mestnega sveta MOL. »V ljubljanski NSi smo glede na volilni rezultat upravičeni do sodelovanja v dveh komisijah in štirih odborih ter predsedovanju enemu odboru. Odboru za varovanje okolja bo predsedoval Jožef Horvat. Veseli nas, ker je Karolina Korenčan postala članica Komisije za imenovanje naselij in ulic,« dejala vodja Svetniškega kluba NSi Ljubljana ter vse člane odbora povabila k aktivnemu spremljanju dogajanj v Četrtni skupnosti Bežigrad. »Naša vrata Mestnega odbora in Svetniškega kluba NSi Ljubljana so vam vedno odprta za vse vaše predloge,« je zaključila Sojarjeva.

Jožef Horvat je dejal, da imajo v NSi Ljubljana posluh za ljudi in njihove probleme ter dodal: »Trudimo se reševati akutne probleme, ki mnogim pomeni veliko. Prepričan sem, da lahko majhnimi koraki naredimo velike stvari.«

Lojze Peterle je predstavil dogodke v Evropski zvezi, ki se intenzivno pripravlja na prihajajoče evropske volitve. »Politična slika v Evropi se spreminja, kar se bo zagotovo odrazilo tudi skozi rezultate evropskih volitev,« je bil jasen Peterle. V nadaljevanju je predstavil nekaj prioritetnih nalog, ki bodo v prihodnosti zaznamovale Evropo ter tudi volilno kampanjo. »Štabu Evropske ljudske stranke pomagam pri oblikovanju različnih programov, ki so vezani na temo zdravja in raka. Rak bo pri nas ena od prioritet kampanje. Migracije bodo postale osrednja točka teh volitev.« Peterle je še dodal, da se daje na razpolago za nosilca liste NSi za Evropske volitve.

Člani odbora so se seznanili z novostmi v zvezi z gradnjo Bežigrajskega športnega parka ter obnove Plečnikovega stadiona. Še naprej se bodo zavzemali za čim hitrejšo obnovo in ohranitev Plečnikovega stadiona.

Ob koncu so sledile volitve novega vodstva četrtnega odbora. Karolina Korenčan je bila soglasno izvoljena za predsednico četrtnega odbora NSi Bežigrad. Ob izvolitvi je dejala: »Potrudila se bom čim bolje voditi odbor. Moji napori bodo usmerjeni tudi k iskanju mladih moči, ki bodo sooblikovali naš odbor. Hvala vsem za vašo podporo,« je zaključila Korenčanova.

Člani četrtnega odbora NSi Bežigrad sestavljajo še: dr. Janez Dular, Alenka Gušič, Marko Iršič, Angela Potočnik, Ivan Zoretič, Terezija Hajdinjak, Anton Zemljič, Branka Peterle in Boris Korenčan.