V NSi Ljubljana odločno proti podražitvam vozovnic LPP-ja

četrtek, 7.2.2019

Na seji Mestnega odbora NSi Ljubljana, ki je potekala 5. februarja 2019, so člani obravnavali napovedano občinsko podražitev cen storitev, ki jih nudijo občinske javne gospodarske službe. Mojca Sojar in Jožef Horvat, mestna svetnika NSi Ljubljana, sta predstavila predlog, s katerim želi občina za 10 centov povišati ceno enkratne vozovnice LPP-ja. Potnikom bo po novem na voljo tudi letna vozovnica v vrednosti 365 evrov. V mestnem središču se obeta držaja parkirnina, nekoliko dražja pa bo tudi grobnina.

Člani odbora so nasprotovali povišanju cen enkratne vozovnice za javni potniški promet, prav tako so menili, da je potrebno znižati cene letnih vozovnic za zaposlene. Svetniški klub NSi Ljubljana bo pripravil ustrezne amandmaje, s katerimi bo ohranil dosedanjo ceno enkratne vozovnice LPP ter znižali ceno neprenosljive letne vozovnice iz predvidenih 365 evrov na 260 evrov.

Mojca Kucler Dolinar, predsednica Mestnega odbora NSi Ljubljana, je predstavila ključne poudarke iz poročila Nadzornega odbora MOL, ki je za leto 2017 preverjal smotrnost porabe javnega denarja. V nadaljevanju je Franci Slak, predsednik Nadzornega odbora MOL, odgovarjal na zastavljena vprašanja članov NSi Ljubljana.

Četrtni svetniki NSi Ljubljana so poročali o svojem dosedanjem delu. Po posameznih četrteh so ustanovili komisije in odbore, da bo delo četrtnih svetnikov potekalo učinkovitejše.

Blaž Kuhar in Matej Keber, predstavnika četrtnega odbora NSi Polje, sta pozdravila načrtovano gradnjo parkirišč P+R v Polju, s katerim bo omogočena razbremenitev parkiranja dnevnih delavskih migrantov, ki sedaj zasedajo parkirišča v neposredni bližini zdravstvenega doma in trgovin.

Ob koncu seje so člani odbora pripravili tudi načrt obiskov po četrteh, s katerim želijo odbore spodbuditi k aktivnejšemu delovanju v korist krajanov.