Igor Pigac: Popolna zapora Litijske ceste zaradi gradnje kanalizacije

sreda, 10.4.2019

Igor Pigac, dolgoletni četrtni svetnik NSi v Četrtni skupnosti Golovec,  je skupaj z mestnimi svetniki NSi Ljubljana več let spodbujal občino h gradnji manjkajoče kanalizacijske infrastrukture v Četrtni skupnosti Golovec. Iz občine so nedavno sporočili, da bodo zaradi gradnje kanalizacije zaprli Litijsko cesto med Pesarsko in Fužinsko cesto. Pigac je izrazil veselje, da bo občina pričela z gradnjo dolgo pričakovanega projekta, ki bo izboljšal kakovost življenja v tej četrti.

Svetniški klub NSi Ljubljana ni le budno spremljal razvojne projekte, ki jih je občina vključevala v številne proračune Mestne občine Ljubljana, temveč je skupaj s četrtnimi svetniki preko mnogih razprav in vloženih amandmajev opozarjal na številne projekte, katere bi morala občina prioritetno izvesti oziroma zgraditi. Eden ključnih projektov je zagotovo tudi gradnja manjkajoče kanalizacije, za katero si je na področju vzhodnega dela Ljubljane prizadeval tudi Igor Pigac.

Zaradi gradnje manjkajoče kanalizacijske infrastrukture bo za ves promet zaprta Litijska cesta na odseku med Pesarsko in Fužinsko cesto. Zapora bo trajala predvidoma do 30. junija. Rekonstrukcija ceste spada v sklop projekta Čisto zate, v okviru katerega ljubljanska občina dograjuje kanalizacijsko omrežje, hkrati pa na cestah ureja preostalo komunalno in cestno infrastrukturo.

V okviru projekta Čisto zate namerava občina do leta 2021 urediti kanalizacijo na 261 ulicah, na javno kanalizacijo pa bodo na novo priključili več kot 22 tisoč prebivalcev. Ob koncu projekta naj bi bila priključenost na kanalizacijo v ljubljanski občini 98-odstotna.

Zaradi zapore dela Litijske ceste bo obvoz za vozila, katerih masa ne presega 3,5 tone, in za avtobuse Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) urejen po Hruševski cesti, za tovorna vozila pa po vzhodni ljubljanski obvoznici, Zaloški cesti in Kajuhovi ulici.

Mestni avtobusi na liniji 13 bodo v času zapore vozili po Hruševski cesti, ustavljali pa bodo na vseh rednih postajališčih obvozne trase. Na postajališčih Emona, Rast in Hrušica avtobusi ne bodo ustavljali, so pojasnili na ljubljanski občini.