Mojca Kucler Dolinar: V NSi Ljubljana se že vrsto let zavzemamo za ohranitev Plečnikove kulturne zapuščine

torek, 9.4.2019

Mojca Kucler Dolinar, predsednica Mestnega odbora NSi Ljubljana, je članom odbora predstavila nedavne dogodke, na katerih so bili prisotni člani in vodstvo mestnega odbora NSI Ljubljana. Najpomembnejši dogodek preteklega meseca je bilo praznovanje 30. obletnice Krščanske demokracije v Sloveniji. V ta namen je odbor organiziral brezplačni avtobusni prevoz na Bled, kjer je potekal omenjeni dogodek.  Na avtobusu je bilo prisotnih kar nekaj takratnih članov SKD-ja, zato je bila to odlična priložnost za izmenjavo pogledov in spominov na prva leta SKD-ja.

Mojca Sojar, vodja Svetniškega kluba NSi Ljubljana, je dejala, da je bila v zadnjem mesecu zelo aktivna Komisija za nagrade in priznanja MOL, katere članica je tudi Sojarjeva. »Omenjena komisija deluje le enkrat letno, a takrat intenzivno. Prejeli smo preko štirideset predlogov različnih kandidatov za nagrade in priznanja ter za častna meščana glavnega mesta. Veseli nas, ker bodo nagrado mesta Ljubljana prejel Mladinski salezijanski center Rakovnik, ki smo ga predlagali v NSi Ljubljana,« je zaključila Sojarjeva.

Jože Horvat, mestni svetnik NSi Ljubljana, je spregovoril o seji Odbora za varovanje okolja, ki je potekala v prostorih javnega zavoda Živalski vrt, katerega ustanoviteljica je občina Ljubljana. Horvat se je na seji pogovarjal z direktorico Živalskega vrta, od katere je pridobil podrobne informacije o delu javnega zavoda ter se seznanil s problematiko Živalskega vrta, saj se vodstvo Živalskega vrta srečuje s pomanjkanjem zadostnega števila parkirišč za obiskovalce.

Člani ljubljanskega odbora NSi so razpravljali tudi o prihajajoči seji Mestnega sveta MOL, na kateri bodo mestni svetniki obravnavali Zaključni račun MOL za leto 2018 ter rebalans proračuna za leto 2019. Iz poročila o zaključnem računu je razvidno, da je bil proračun občine za preteklo leto nerealno načrtovan, kar je žal stalna praksa župana Jankovića. Mestna svetnika NSi Ljubljana in predsedniki četrtnih odborov NSi Ljubljana so se strinjali, da bi občina morala znižati zadolženost javnih podjetij, saj se je znižalo tudi zadolževanje gospodarstva.

Mojca Kucler Dolinar je predstavila kandidate NSi, ki bodo kandidirali na Evropskih volitvah. »Lista NSi je zaključena in kampanja je v teku. Pomembno je, da nagovorimo naše člane, da odidejo na volitve ter svoj glas zaupajo kandidatom NSi. Mestni odbor NSi Ljubljana bo podal roko volilnemu štabu, zato bomo v času volilne kampanje organizirali  promocijske stojnice in druge dogodke po nekaterih četrteh, na katere bomo povabili kandidate NSi za poslance Evropskega parlamenta,« je dejala Kucler Dolinarjeva.

Na pobudo Marjana Kovača, Vilija Sindičiča in Romana Obrča so člani odbora razpravljali tudi o problematiki propadajočega Plečnikovega stadiona. Kovač in Sindičič sta orisala svoje poglede na propadajoč objekt, Mojca Kucler Dolinar je predstavila številne izjave za javnost, iz katerih je razvidna aktivnost Svetniškega kluba in mestnih svetnikov NSi Ljubljana, ki se že vrsto let zavzemajo za ohranitev Plečnikove kulturne zapuščine. Po razpravi so se člani strinjali, naj NSi Ljubljana nadaljuje z začrtano smerjo zavzemanja za obnovo Plečnikovega stadiona.