Prednovoletno srečanje NSi Ljubljana

četrtek, 19.12.2019
V sredo, 18.12. 2019, je v Rdeči dvorani ljubljanske Mestne hiše potekalo predpraznično srečanje Svetniškega kluba in Mestnega odbora NSi Ljubljana. 

Na dogodku je zbrane najprej pozdravila Mojca Kucler Dolinar, predsednica Mestnega odbora NSi Ljubljana, ki je opisala ključne dogodke leta. V nadaljevanju se je dotaknila zamolčanih tem, med katere nedvomno spada osvetlitev žrtev revolucionarnega nasilja, ki je potekalo tudi na Orlovem vrhu, zato se je Kucler Dolinarjeva zavzela za zaščito Orlovega vrha kot pokopališča.

Lojze Peterle, nekdanji predsednik osamosvojitvene vlade, je osvetlil spomin na dneve osamosvajanja Slovenije, saj so bili na srečanju tudi nekateri, ki so takrat z njim tesno sodelovali.

Jože Horvat, mestni svetnik NSi Ljubljana, je orisal škandalozen potek ponedeljkove izredne seje Mestnega sveta, predstavil je tudi nekaj aktualnih dogodkov, s katerimi se ukvarja ljubljanski Mestni svet.

Valentin Sojar je v kratkem pevskem programu  zapel tri pesmi. Na klavirju ga je spremljala njegova profesorica solopetja, gospa Barbara Nagode. Silva Matos je predstavila svoje razmišljanje ob adventu in božiču.

Mojca Sojar je ob koncu kratkega programa navzočim zaželela globoko doživete božične in novoletne praznike, ki naj povežejo družine. Druženje se je nadaljevalo s prijetnim klepetom ob pogostitvi.